Keď sa stretne šťavnatý steak, svieža zelenina a arašidová omáčka plná umami, vznikne miska, ktorú si zamiluješ. Toto nie je len ďalší šalát s rezancami. Toto je vyvážené jedlo, ktoré ťa zasýti, dodá ti silu vďaka 40 gramom bielkovín, prirodzene chutí a pritom ti príprava nezaberie viac ako 25 minút. Vietnamská bowl s nádychom streetfoodu a zložením, ktoré hrá fair play. Ľahké, rýchle, funkčné. Presne také, ako má moderný obed vyzerať. 🥗
1 porcia obsahuje
- 570 kcal
- 45 g sacharidov
- 25 g tukov
- 40 g bielkovín
Na 1 porciu
- 180 g hovädzieho steaku
- 70 g ryžových rezancov
- 60 g uhorky
- 60 g mrkvy
- 10 g arašidov
- koriander
- soľ
- čierne korenie
- 1 g avokádového oleja
- 15 g arašidového masla v prášku
- 10 ml amino omáčky
- 5 g medu
- sušený cesnak
- sušená cibuľa
- šťava z limetky
- voda
Postup
-
Steak osoľ, okoreň a restuj 2‑2,5 minúty z každej strany. Potom ho prelož na tanier, zakry alobalom a nechaj 5‑10 minút odležať. -
Uvar ryžové rezance podľa návodu, zlej a prepláchni.
-
Zeleninu nakrájaj na tenké rezančeky a bylinky nasekaj.
-
Priprav si aj omáčku: zmiešaj arašidové maslo v prášku, amino omáčku, med, sušený cesnak a cibuľu podľa chuti, to platí aj pre limetkovú šťavu a vodu podľa konzistencie. Rozmiešaj dohladka.
-
Potom už len poukladaj do misky – rezance, zelenina, bylinky, limetka, mäso, nasekané arašidy a omáčka.
Tak dobrú chuť!