K Vianociam neodmysliteľne patria kokosky. 🥥 A neboli by sme to my, keby sme ti neukázali trochu zdravšiu verziu plnú skvelých surovín. Toto pečivo je stávka na istotu. Je extra easy a trochu sa bojíme, že neprežije do večera, pretože sa po ňom hneď len tak zapráši. Tak čo, vyskúšaš?
1 porcia obsahuje
- 63 kcal
- 3,1 g sacharidov
- 4,8 g tukov
- 1,2 g bielkovín
Na 15 porcií
- 1,5 hrnčeka kokosu
- 2 bielky
- 2 lyžice javorového sirupu
- 50 g čokopecičiek – horká čokoláda
- 1 čajová lyžička kokosového oleja
Postup
-
Rúru si vyhrejeme na 170 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie. -
V mise vyšľaháme vaječné bielky z dvoch vajec do snehu. Primiešame k nim kokos a javorový sirup.
-
Na plech vystlaný papierom na pečenie pomocou lyžice kladieme kôpky pripravenej zmesi.
-
Pečieme 20 minút alebo pokiaľ nie sú na povrchu do zlatista upečené. Necháme vychladnúť.
-
Roztopíme si čokoládu s kokosovým olejom. Rozmiešame na hladkú polevu.
-
Vychladnuté sušienky namočíme spodnou časťou do čokolády a ukladáme späť na papier na pečenie. Vrch sušienok zľahka pokvapkáme zvyšnou čokoládou. Necháme úplne vychladnúť a podávame.
-
Dobrú chuť!