Valentín klope na dvere, prečo nevyskúšať tieto red velvet cookies, ktoré sú na povrchu chrumkavé a vo vnútri pekne vláčne? Dokonale červenú farbu získajú vďaka cvikle, chuť red velvet vďaka kakau a našej zmesi na mug cake, ktorá sušienkam dodá viac bielkovín a ten pravý šmrnc. Fancy na pohľad, jednoduché na prípravu… Tak šup-šup do toho! S výsledkom sa nám nezabudni pochváliť na Instagrame s označením @vilgainrecepty! 🤳🏻
Btw – ak na recept narazíš po Valentínovi, nevadí! Cookies si priprav kedykoľvek, keď budeš mať chuť na sladké a v špajze na teba bude pozerať cvikla. 👀
1 porcia obsahuje
- 235 kcal
- 23 g sacharidov
- 13 g tukov
- 10 g bielkovín
Na 10 porcií
- 100 g ovsenej múky
- 90 g protein mug cake mix - red velvet
- 1 vajce
- 100 g ghee
- 100 g kokosového cukru
- 100 g cvikly
- 15 g kakaa
- 4 g kypriaceho prášku
- 160 g žervé
- 60 g gréckeho jogurtu
- 30 g vanilkového proteínu
Postup
-
Na cesto v miske zmiešaj cukor, vajcia a ghee, vyšľahaj. Následne prisyp ovsenú múku, zmes na mug cake, kypriaci prášok, kakao a najemno nastrúhanú varenú cviklu. Vypracuj hladké cesto. -
Cesto daj stuhnúť do chladničky na 30 minút.
-
Medzitým si priprav krém – zmiešaj žervé s jogurtom a proteínom a vyšľahaj na jemný krém bez hrudiek. Pre chuť môžeš pridať aj vanilkový extrakt alebo vanilkové stevia drops.
Výsledný krém daj do zdobiaceho vrecka a nechaj vychladiť v chladničke.
-
Z cesta vytvaruj 10 rovnako veľkých koliesok a peč ich na 180 °C približne 10‑12 minút.
-
Na vychladnuté sušienky nanes krém a vrch posyp drvenými kúskami sušienky alebo lyofilizovanými malinami.
Tak enjoy!