Poď vyskúšať vláčne repové placky. Namiesto strúhanky sme použili zmes na falafel, ktorá dodá jedlu viac bielkovín a jedinečnú chuť ázijského korenia. Za pár chvíľ máš na stole pripravené jednoduché jedlo, ktoré sa skvele hodí do krabičky so sebou do školy či do práce. A ak chceš, pokojne k tomu pridaj napríklad zemiakovú kašu, nejaký dobrý šalát alebo mäso. To už necháme na tebe.
1 porcia obsahuje
- 463 kcal
- 49 g sacharidov
- 18 g tukov
- 26 g bielkovín
Na 2 porcie
- 300 g cvikly
- 100 g syra balkánskeho typu
- 100 g Vilgain zmesi na falafel
- 1 štipka soli
- 1 štipka sušeného cesnaku
- 100 g kyslej smotany
- 50 g uhorky
- 1 štipka soli
- 1 štipka čerstvých byliniek
- 1 hrnček valeriánky
Postup
-
Najprv si uvar repu do mäkka. Môžeš tiež použiť už predvarenú. -
Potom daj do mixéra uvarenú repu, balkánsky alebo feta syr, štipku soli a štipku sušeného cesnaku. Rozmixuj do hladkej konzistencie.
-
Premiestni do misky a prisyp zmes na falafel. Zapni rúru na 190 °C. Plech vylož papierom na pečenie. Zo zmesi tvor rovnako veľké placky. Daj na plech a peč približne 25 minút.
-
Po upečení nechaj pár minút vychladnúť. Podávaj s čerstvým šalátom a obľúbeným dipom – my sme zvolili tzatziki.