Orechová torta s tvarohovým krémom

Michaela Šupáková
Michaela Šupáková
50 min.
28 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Orechová torta s tvarohovým krémom

Táto svieža torta poteší predovšetkým všetkých milovníkov orechov. Perfektné spojenie mandľového korpusu s tvarohovým krémom a malinovým džemom si jednoducho zamilujete. Torta neobsahuje ani gram múky a vychutnajú si ju aj všetci bezlepkári.

1 porcia obsahuje

  • 332 kcal
  • 18 g sacharidov
  • 22 g tukov
  • 15 g bielkovín

Na 8 porcií

Na korpus:
Na krém:

Postup

  1. Žĺtky vymiešame s erytritolom do peny. Pridáme mandľovú múku a tuhý sneh z bielkov. Orechová torta s tvarohovým krémom

  2. Formu s priemerom 18 cm vyložíme papierom na pečenie a vlejeme do nej pripravené cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C dozlatista. Špajdľou overíme, či je tortový korpus upečený. Orechová torta s tvarohovým krémom

  3. Medzitým si pripravíme tvarohový krém. Vyšľaháme téglik smotany. Keď získa šľahačkovú konzistenciu, zašľaháme do nej postupne dva tvarohy, vanilkový cukor a erytritol. Orechová torta s tvarohovým krémom

  4. Vychladnutý korpus raz prekrojíme a spodnú vrstvu natrieme marmeládou. Nasleduje vrstva tvarohového krému a druhá časť korpusu. Korpus opäť natrieme marmeládou. Zvyškom krému potrieme vrchnú časť a boky torty. Krém uhladíme a tortu necháme cez noc vychladiť v chladničke. Druhý deň ozdobíme podľa ľubovôle.

    Orechová torta s tvarohovým krémom

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
28 Páči sa mi Uložiť recept