Táto svieža torta poteší predovšetkým všetkých milovníkov orechov. Perfektné spojenie mandľového korpusu s tvarohovým krémom a malinovým džemom si jednoducho zamilujete. Torta neobsahuje ani gram múky a vychutnajú si ju aj všetci bezlepkári.
1 porcia obsahuje
- 332 kcal
- 18 g sacharidov
- 22 g tukov
- 15 g bielkovín
Na 8 porcií
- 150 g mandľovej múky
- 5 vajec
- 40 g erythritolu
- 120 g malinového džemu s brezovým cukrom
- 250 g polotučného tvarohu
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 1 balenie vanilkového cukru
- 2 lyžice erythritolu
- 200 g 30 % smotany na šľahanie
Postup
-
Žĺtky vymiešame s erytritolom do peny. Pridáme mandľovú múku a tuhý sneh z bielkov.
-
Formu s priemerom 18 cm vyložíme papierom na pečenie a vlejeme do nej pripravené cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C dozlatista. Špajdľou overíme, či je tortový korpus upečený.
-
Medzitým si pripravíme tvarohový krém. Vyšľaháme téglik smotany. Keď získa šľahačkovú konzistenciu, zašľaháme do nej postupne dva tvarohy, vanilkový cukor a erytritol.
-
Vychladnutý korpus raz prekrojíme a spodnú vrstvu natrieme marmeládou. Nasleduje vrstva tvarohového krému a druhá časť korpusu. Korpus opäť natrieme marmeládou. Zvyškom krému potrieme vrchnú časť a boky torty. Krém uhladíme a tortu necháme cez noc vychladiť v chladničke. Druhý deň ozdobíme podľa ľubovôle.