Vajíčkový muffin, čo má namiesto papierového košíčka slaninu? Naozaj! Tieto fancy raňajky si do 15 minút hravo pripravíš a ver nám, že tým uchvátiš všetkých…
1 porcia obsahuje
- 284,3 kcal
- 11,8 g sacharidov
- 20 g tukov
- 14 g bielkovín
Na 4 porcie
- 4 vajcia
- 4 plátky slaniny
- 40 g syru gouda
- 5 ml olivového oleja v spreji
- 20 ml 12 % smotany
- čerstvé bylinky
- soľ
- čierne korenie
- 4 plátky Vilgain sandwich bread
Postup
-
Predhrejte rúru na 180 °C.
-
Formičky na pečenie vajec vymažte olejom v spreji.
-
Do každej formičky dajte plátok anglickej slaniny, tak aby pokrývala dno a čiastočne steny formičky.
-
Pečte slaninu v rúre približne 5 minút, kým nie je čiastočne upečená, ale stále ohybná.
-
Nad slaninu do formičiek rovnomerne rozdeľte nastrúhaný syr.
-
Opatrne do každej formičky rozklepnite vajcia. Vajcia by mali byť celé, s neporušeným žĺtkom.
-
Každé vajce zľahka osoľte a okoreňte podľa chuti.
-
Pridajte do každej formičky trochu smotany, ktorá zaistí krémovejšiu konzistenciu vaječného bielka.
-
Formičky dajte späť do rúry a pečte 10‑15 minút, alebo pokým nie sú bielky stuhnuté, ale žĺtky zostávajú tekuté.
-
Počas posledných niekoľkých minút pečenia môžete posypať vajcia ešte trochou nastrúhaného syra pre zlatistú kôrku.
-
Pred podávaním posypte čerstvými bylinkami pre prídavok chuti a farby a podávajte s opečeným toastovým chlebom. Dobrú chuť!