Miluješ šunkové chlebíčky, no chceš niečo, čo je z kvalitných surovín s jasným pôvodom a zasýti ťa na dlhšiu dobu? Čo tak si klasický chlebíček s parížskym šalátom pripraviť doma s oveľa menším množstvom kalórií a nezdravých tukov, zato s poriadnou dávkou bielkovín a z 🔝 surovín? Je to mega easy a zvládneš to aj na poslednú chvíľu počas nestíhačiek na Silvestra! ✨
1 porcia obsahuje
- 168 kcal
- 16 g sacharidov
- 5 g tukov
- 16 g bielkovín
Na 10 porcií
- 150 g vysokopercentnej šunky
- 100 g mrazeného hrášku
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 50 g krémového syru
- 50 g kyslých uhoriek
- 2 lyžice nakrájanej cibule
- lyžica plnotučnej horčice
- čajová lyžička dijonskej horčice
- čierne korenie
- soľ
- 10 plátkov Vilgain sandwich bread
- 10 plátkov vysokopercentnej šunky
- 5 kyslých uhoriek
- 10 plátkov ľadového šalátu
- 3 vajcia
- červená paprika
- pažítka
Postup
-
Začni tým, že si pripravíš domáci parížsky šalát – stačí zmiešať všetky suroviny na šalát v jednej miske a nechať pár hodín odležať.
(cca 600 g parížskeho šalátu: 468 kcal I 24 g sacharidov I 6 g tukov I 78 g bielkovín)
-
Potom ho natri na obľúbené pečivo – žemľu, ražný chlebík, toast alebo napríklad na bagetku, ako sme to urobili my.
-
Ozdob podľa seba – napríklad kvalitnou šunkou, vareným vajíčkom, kyslou uhorkou, paprikou a pažítkou. Dobrú chuť!