Rozmýšľate, čo dať niekomu ako malý darček? Tak to musíte vyskúšať tento recept na domácu lámanú čokoládu len z pár ingrediencií. Verte nám, že radosť urobí každému. :)
1 porcia obsahuje
- 125 kcal
- 2,9 g sacharidov
- 11,2 g tukov
- 2 g bielkovín
Na 20 porcií
Na lámanú čokoládu:
- 200 g lámanej čokolády
- 100 g kakaového masla
- 1 lyžica kokosového oleja
- 1 Vilgain Cheat Spread – slaný karamel
- 2 lyžice kakaa
- 1 čajová lyžička škorice
Na ozdobenie:
- lyofilizované maliny
- kešu orech
Postup
-
Zmiešame čokoládu, kakaové maslo, kokosový olej, orieškové maslo, kakao a škoricu a zmes roztopte. -
Vzniknutú hmotu na čokoládu nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a ozdobíme lyofilozovanými malinami a kešu orechmi.
-
Potom dáme formu s čokoládou do mrazničky, kde ju necháme ideálne cez noc.
-
Druhý deň čokoládu nakrájame. Podávať môžeme len tak alebo ju nejako pekne zabaliť ako darček.
Tak dobrú chuť!