Zdravá, ultra krémová pochúťka len z dvoch ingrediencií? Tak to bude čokoládová pena, ktorá má jedinečnú konzistenciu vďaka sladkastej tekvici! Dezert, ktorý za chvíľu zvládne aj úplný začiatočník, by ste rozhodne mali skúsiť. Tak poďme na to!
1 porcia obsahuje
- 266 kcal
- 29 g sacharidov
- 8 g tukov
- 4 g bielkovín
Na 10 porcií
- 240 g čokopecičiek – horká čokoláda
- 1 maslová tekvica
- kakaové bôby
- čokoládový prebiotic topping
Postup
-
Maslovú tekvicu očistíme, nakrájame na malé kúsky a necháme variť na pare asi 15 minút.
-
Medzitým si vo vodnom kúpeli rozpustíme 200 g horkej čokolády (zvyšok necháme na zdobenie).
-
Uvarenú tekvicu rozmixujeme s rozpustenou čokoládou na hladkú penu.
-
Penu vlejeme do tortovej formy a dáme na noc odležať do chladničky.
-
Druhý deň nakrájame na ľubovoľný počet kusov, ozdobíme zvyšnou roztopenou čokoládou a kakaovými bôbmi. Pridať ale môžete aj svoje obľúbené orechové maslo alebo obľúbený topping.