Ak ťa tiež neobišlo toto čokoládové šialenstvo, ktoré preletelo svetom sociálnych sietí, potom dobre počúvaj. Máme tu pre teba jednoduchý tip, ako si túto „dubajskú čokoládu“ vytvoriť doma z kvalitných surovín s jasným pôvodom, plnú 100 % pistáciového masla a bez nutnosti hľadať špeciálny kadayif. Dovnútra sme totiž dali proteínové crispies, ktoré ti zaistia dokonalé ✨chrumkanie ✨ a bielkoviny navyše.
👉🏻 friendly reminder: Vianoce sa blížia a Ježiško je na to sám, tak mu pomôž a priprav tento banger napríklad ako darček na poslednú chvíľu pre tvoju foodie bestie! 🎁
1 porcia obsahuje
- 257 kcal
- 13 g sacharidov
- 18 g tukov
- 12 g bielkovín
Na 12 porcií
- 200 g pistáciového krému
- 250 g Vilgain mliečnej čokolády
- čajová lyžička kokosového oleja
- 100 g proteín crispies - horká čokoláda
Postup
-
Roztop kvalitnú čokoládu s lyžičkou kokosového oleja. Aby sme sa čo najviac priblížili originálnej dubajskej čokoláde, použili sme mliečnu čokoládu, ale pokojne pridaj horkú podľa chuti.
-
Čokoládu nalej do silikónových foriem na košíčky, naplň 100 % pistáciovým krémom zmiešaným s protein crispies (voliteľne) a prikry zvyšnou čokoládou.
-
Daj do chladničky stuhnúť. Pokiaľ sa chceš priblížiť originálu ešte viac, pridaj navrch roztopenú bielu čokoládu a arašidový topping, alebo nasekané čerstvé pistácie.
-
Potom už len vychutnávaj ako fancy vianočný zákusok alebo zabaľ a niekoho obdaruj.
Tak šťastné a veselé! 🎄🫶🏻