Neviete, čo na Silvestra? Alebo čím zaujímavým a rýchlym len tak pohostiť hostí? Máme tu pre vás skvelý tip na bruschettu, ktorá má v sebe neskutočne zaujímavé chute. Kombinácia syra s brusnicami a granátovým jablkom chutí výborne.
1 porcia obsahuje
- 109 kcal
- 13,9 g sacharidov
- 3,7 g tukov
- 4,6 g bielkovín
Na 15 porcií
- 1 dlhá bageta
- avokádový olej
- 200 g hermelínu
- 100 g brusníc
- 85 g granátového jablka
- 35 g kokosového cukru
- 60 ml vody
- čerstvá bazalka
Postup
-
Ako prvé si nakrájame bagetu, tu poukladáme na plech, postriekame olejom a dáme zapiecť na 200 °C 5 minút. -
Na zapečenú bagetu poukladáme nakrájaný syr s plesňou a dáme zapiecť na ďalších 5 minút.
-
Medzitým si pripravíme suroviny na omáčku – nasekáme brusnice na menšie kúsky a olúpeme granátové jablko.
-
Brusnice a granátové jablko si dáme do hrnca s cukrom a vodou. Povaríme ich nejakých 5‑8 minút, dokým brusnice nezmäknú.
-
Rozvarenú zmes po lyžičkách navrstvíme na syr, posypeme trochou posekanej čerstvej bazalky a môžeme hneď podávať.
-
Tak dobrú chuť!