Idú slová „zdravé“ a „cibuľové krúžky“ dokopy? Samozrejme, v našom recepte priamo ruka v ruke!
Táto verzia obľúbenej americkej prílohy je totiž pripravovaná s minimom oleja v rúre bez zbytočného vyprážania. Aj klasickú strúhanku sme vymenili za panko, ktoré je tvorené zmesou kukuričnej, ryžovej a cícerovej múky, a tak je vhodné aj pre bezlepkárov. Dokonalosť sama je táto dobrota s nejakou obľúbenou omáčkou alebo dipom.
Tak poďme rovno na to!
1 porcia obsahuje
- 406 kcal
- 66 g sacharidov
- 18,5 g tukov
- 13 g bielkovín
Na 2 porcie
- 2 cibule
- 100 ml mlieka
- 1 vajce
- 150 g strúhanky panko
- 1 čajová lyžička mletej papriky
- 1/2 čajové lyžičky sušeného cesnaku
- 1/2 čajové lyžičky soli
- 1/2 čajové lyžičky čierneho korenia
- olivový olej v spreji
Postup
-
Rúru predhrejte na 220 °C. Plech vyložte papierom na pečenie a jemne ho nastriekajte olivovým olejom v spreji.
-
Cibuľu očistite a nakrájajte na krúžky s hrúbkou asi 1 cm.
-
V stredne veľkej mise zmiešajte mlieko s rozšľahaným vajíčkom.
-
V inej mise zmiešajte panko, papriku, cesnakový prášok, soľ a čierne korenie.
-
Cibuľové krúžky namočte najskôr do zmesi mlieka a vajíčka, a potom ich obaľte v strúhankovej zmesi, aby boli všade rovnomerne pokryté.
-
Položte krúžky na pripravený plech tak, aby sa navzájom nedotýkali.
-
Pečte v predhriatej rúre 15‑20 minút, kým nie sú krúžky zlatisto hnedé a chrumkavé. V polovici pečenia ich môžete obrátiť pre rovnomernejšie opekanie.
-
Vyberte z rúry a ihneď podávajte s obľúbeným dipom alebo kečupom.