Nadýchané, dokonale krémové, s chrumkavým elementom navrchu. To je pistáciové tiramisu. Easy nepečený dezert, ktorý zvládne aj úplný začiatočník, a pritom oslní aj tých najmaškrtnejších jedákov. My sme ho tentoraz urobili vo veľkom do pekáča, ale veríme, že rovnakú parádu urobí aj v pohári, ktorý budete môcť vziať kamkoľvek.
🤫 Napríklad do práce alebo do školy pre kolegov a spolužiakov!
1 porcia obsahuje
- 337,6 kcal
- 37,8 g sacharidov
- 11,8 g tukov
- 21,8 g bielkovín
Na 5 porcií
- 1,5 balenie dlhých piškótov
- 600 g odtučneného tvarohu
- 40 g pistáciového krému
- 30 g pistáciového proteínu
- 60 g xylitolu
- 2 lyžice amaretta
- 1 espresso
- 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
- 20 g pistáciového krému
- 25 g pistácií
- low sugar prebiotic topping - biela čokoláda
Postup
-
Ako prvé si vymiešame v miske tvaroh, pistáciové maslo, xylitol, proteín a vanilku. -
Kávu si zmiešame s amarettom (likér je voliteľný, môžete vynechať). Piškóty na chvíľu namočíme do kávovej zmesi a uložíme na dno misky.
-
Na to natrieme polovicu krému, poukladáme znovu namočené piškóty a ešte polejeme lyžičkou pistáciového masla.
-
Na koniec navrstvíme zvyšný krém a vyrovnáme. Olúpeme si pistácie, posekáme a posypeme navrch. Necháme vychladiť v chladničke na pár hodín.
-
Pred podávaním môžeme dozdobiť naším Vilgain prebiotickým toppingom biela čokoláda v low sugar verzii.
-
Tak dobrú chuť!