Potrebujete rýchlo dobiť energiu? Potom pred každým výkonom siahnite po jahodových truffles v čokoláde, ktoré vám vydržia niekoľko dní v chladničke (ak ich teda nezjete počas prvého dňa). Navyše sa tiež skvelo hodia ako valentínsky zákusok alebo darček blízkemu.
1 porcia obsahuje
- 108 kcal
- 6,4 g sacharidov
- 8,2 g tukov
- 1,7 g bielkovín
Na 14 porcií
- 20 g lyofilizovaných jahôd
- 80 g kokosu
- 60 g mandľovej múky
- 2 lyžice medu
- 1 čajová lyžička kokosového oleja
- 50 g čokopecičiek z mliečnej čokolády
- 1 čajová lyžička kokosového oleja
Postup
-
Pripravíme si mixér, do ktorého vložíme lyofilizované jahody, strúhaný kokos, mandľovú múku, med a lyžičku kokosového oleja a všetko rozmixujeme na hladkú hmotu. -
Z cesta uváľame guľôčky, ktoré dáme aspoň na 10 minút stuhnúť do mrazničky.
-
Medzitým si vo vodnom kúpeli necháme roztiecť čokoládu s kokosovým olejom.
-
Guľôčky vyberieme z mrazničky a postupne ich obaľujeme v roztečenej čokoláde.
-
Truffles môžeme posypať prachom z lyofilizovaných jahôd a kokosom.
-
Uchovávame v chladničke maximálne týždeň. Tak dobrú chuť!