Lieskovoorieškové truffles v čokoláde

Šárka Červinková
Šárka Červinková
45 min.
11 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Lieskovoorieškové truffles v čokoláde

Tiež tak veľmi milujete nepečené cukrovinky, ktoré sú rýchlo hotové a môžete si ich pripraviť na poslednú chvíľu? Pokojne aj deň pred Vianocami? Potom sú pre Vás lieskovoorieškové truffles ako stvorené! Navyše ide o zdravý variant cukroviniek, ktorý vás zasýti, dodá potrebné bielkoviny, sacharidy aj tuky. Ideálne na desiatu, pokojne aj počas celého roka, nielen na Vianoce. Chuť plnú lieskových orechov a čokolády si zamiluje každý. Sme si istí, že tieto cukrovinky vám zo stola zmiznú ako prvé.

1 porcia obsahuje 1 truffle

  • 75 kcal
  • 4 g sacharidov
  • 5 g tukov
  • 2,1 g bielkovín

Postup

  1. Lieskovoorieškové truffles v čokoláde Vykôstkované datle namočíme aspoň na pol hodinu do horúcej vody a potom rozmixujeme na hladkú pastu s trochou vody, v ktorej sme ich namáčali.

  2. Lieskové orechy rozmixujeme, pridáme kokosovú múku, kakao, proteín a premiešame. K suchým surovinám pridáme lieskovoorieškové maslo, javorový sirup a datľovú pastu a rukami vytvoríme cesto.

  3. Čokokúsky spolu s kokosovým olejom rozohrejeme v rajnici. Čokoláda by nemala byť ani veľmi tekutá, ani veľmi hustá.

  4. Lieskovoorieškové truffles v čokoláde Odtrhneme kúsok cesta, zabalíme doň lieskový orech a uváľame guľôčku. Tú namočíme v čokoláde a obalíme v rozdrvených lieskových orieškoch.

  5. Hotové lieskovoorieškové truffles dávame do mini papierových košíčkov. Môžeme ich ukladať aj na papier na pečenie a po stuhnutí čokolády preložiť do krabičky. Skladujeme v chladničke alebo na inom chladnom mieste. Odporúčame ich urobiť najskôr 14 dní pred Vianocami.

  6. Dobrú chuť.

    Lieskovoorieškové truffles v čokoládeLieskovoorieškové truffles v čokoláde

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
11 Páči sa mi Uložiť recept