Tiež tak veľmi milujete nepečené cukrovinky, ktoré sú rýchlo hotové a môžete si ich pripraviť na poslednú chvíľu? Pokojne aj deň pred Vianocami? Potom sú pre Vás lieskovoorieškové truffles ako stvorené! Navyše ide o zdravý variant cukroviniek, ktorý vás zasýti, dodá potrebné bielkoviny, sacharidy aj tuky. Ideálne na desiatu, pokojne aj počas celého roka, nielen na Vianoce. Chuť plnú lieskových orechov a čokolády si zamiluje každý. Sme si istí, že tieto cukrovinky vám zo stola zmiznú ako prvé.
1 porcia obsahuje 1 truffle
- 75 kcal
- 4 g sacharidov
- 5 g tukov
- 2,1 g bielkovín
Na 28 porcií
- 50 g lieskových orechov
- 50 g kokosovej múky
- 30 g Vilgain proteínu čokoláda a lieskový orech
- 2 lyžice lieskovoorieškového masla
- 2 lyžice javorového sirupu
- 50 g datlí
- 30 g kakaa
- 60 g čokopecičiek
- 1 lyžica kokosového oleja
- lieskové orechy
Postup
-
Vykôstkované datle namočíme aspoň na pol hodinu do horúcej vody a potom rozmixujeme na hladkú pastu s trochou vody, v ktorej sme ich namáčali. -
Lieskové orechy rozmixujeme, pridáme kokosovú múku, kakao, proteín a premiešame. K suchým surovinám pridáme lieskovoorieškové maslo, javorový sirup a datľovú pastu a rukami vytvoríme cesto.
-
Čokokúsky spolu s kokosovým olejom rozohrejeme v rajnici. Čokoláda by nemala byť ani veľmi tekutá, ani veľmi hustá.
-
Odtrhneme kúsok cesta, zabalíme doň lieskový orech a uváľame guľôčku. Tú namočíme v čokoláde a obalíme v rozdrvených lieskových orieškoch. -
Hotové lieskovoorieškové truffles dávame do mini papierových košíčkov. Môžeme ich ukladať aj na papier na pečenie a po stuhnutí čokolády preložiť do krabičky. Skladujeme v chladničke alebo na inom chladnom mieste. Odporúčame ich urobiť najskôr 14 dní pred Vianocami.
-
Dobrú chuť.