Caprese večere sa s príchodom teplého počasia už pomaly blížia, tak čo si tentokrát pripraviť verziu s English Muffinmi, ktoré poslúžia ako pekne chrumkavý základ, na ktorý stačí pridať len bielkovinami nabitý cottage cheese, pesto, paradajky v olivovom oleji s bazalkou, balzamico a na stole ťa bude čakať dokonalá rýchla večera alebo raňajky naslano.
Tak kedy túto bombu vyskúšaš? Daj nám vedieť v komentári a s výsledkom sa pochváľ na Instagrame s označením @vilgainrecepty! Budeme sa tešiť. 😊
1 porcia obsahuje
- 382 kcal
- 35 g sacharidov
- 16 g tukov
- 19 g bielkovín
Na 1 porciu
- 1 žemľa
- 50 g cherry paradajok
- 2 čajové lyžičky Vilgain pesta genovese
- 100 g syra cottage
- 1 štipka soli
- 1 štipka čierneho korenia
- olivový olej v spreji
- 2 lyžice balzamika
Postup
-
Žemľu alebo English Muffin rozkrájaj na polovice a daj na chvíľku opiecť do rúry alebo toastovača dochrumkava. -
Kým sa pečivo opečie, priprav si paradajky. Tie nakrájaj na menšie kúsky a daj ich do misky.
-
Následne ich postriekaj olivovým olejom v spreji a pridaj trochu soli, čierneho korenia a sušenú alebo čerstvú (nasekanú) bazalku.
-
Opečené pečivo natri pestom, naň pridaj cottage a ochutené paradajky.
-
Nakoniec navrch pridaj balsamico a podávaj. Tak dobrú chuť!