Semifreddo, čo v preklade znamená „polovične chladný“, je klasický taliansky dezert. Táto mrazená sladkosť je vynikajúcou voľbou pre letné dni, ale je taká chutná, že ju budete chcieť pripravovať po celý rok. Semifreddo je mäkký, bohatý a krémový s konzistenciou niekde medzi zmrzlinou a tortou. A sme si istí, že vo vašej mrazničke bude neustále!
1 porcia obsahuje
- 425 kcal
- 25 g sacharidov
- 31 g tukov
- 8 g bielkovín
Na 3 porcie
- 5 vajec
- 150 g trstinového cukru
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 500 ml 30 % smotany na šľahanie
- 100 g horkej čokolády
Postup
-
Žĺtky vložíme do veľkej misy a pridáme k nim cukor a vanilku. Šľaháme, kým nie je zmes svetlá a hustá.
-
V druhej mise ušľaháme smotanu dotuha. A v tretej mise ušľaháme bielky do pevného snehu.
-
Pomaly a opatrne vmiešame ušľahanú smotanu do zmesi so žĺtkami. Potom starostlivo a znova opatrne vmiešame aj ušľahané bielky.
-
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme mierne vychladnúť. Potom ju opatrne vmiešame do zmesi.
-
Zmes nalejeme do formy na pečenie (najlepšie s odnímateľným dnom) a dáme do mrazničky najmenej na 6 hodín alebo cez noc.
-
Pred podávaním semifreddo vyberieme z mrazničky a necháme niekoľko minút odstáť, aby získalo správnu konzistenciu. Podávame poliate čokoládou, obľúbeným orechovým maslom alebo s lyofilizovaným ovocím. Tak dobrú chuť!