Rýchly, svieži a úplne božský na letný stôl. Šalát z pečenej cvikly s krémovou burratou, rukolou a ovocím je ideálny, keď hľadáš ľahkú večeru alebo skvelú prílohu na grilovanie. Stačí pár základných surovín, žiadne zložité varenie — len sladká cvikla, šťavnaté citrusy, oriešky pre chrumkanie a zamatová burrata. Všetko hotové za 30 minút a na stole máš farebný tanier, ktorý osvieži a telu dodá to, čo potrebuje. 🥗
1 porcia obsahuje
- 583 kcal
- 34 g sacharidov
- 42 g tukov
- 22 g bielkovín
Na 2 porcie
- 3 cvikly
- 2 burraty
- 150 g rukoly
- 1 lyžica olivového oleja
- 1/2 čajové lyžičky soli
- čierne korenie
- 3 lyžice píniových orechov
- 6 lyžíc pomarančov
- čerstvé bylinky
Postup
-
Cviklu nakrájaj na mesiačiky, osoľ, okoreň čiernym korením a daj piecť na 180 °C na cca 20 minút.
-
Na tanier daj rukolu alebo iné obľúbené šalátové listy, burratu, upečenú cviklu, olej a píniové oriešky, ktoré predtým zľahka opeč na suchej panvici.
-
Nakoniec pridaj najemno nakrájaný pomaranč alebo iné obľúbené ovocie (grep, jahody, mango…) pre fresh element.
-
A už len vychutnávaj!