Snáď všetci poznáme ten pocit, keď sa na grilovačke ešte len rozpaľuje gril, ale žalúdok už dáva vedieť, že by sa chcel niečím zaplniť… Presne v týchto prípadoch by na stole nemal chýbať obložený tanier, ktorý ponúka dobroty na „zobnutie“, kým sa bude podávať hlavný chod. 😊
👉🏻 Túto vyváženú verziu obloženého taniera nemusíš pripraviť len ako predjedlo pred grilovaním, skvele sa bude hodiť aj ako drobné občerstvenie na oslavy.
1 porcia obsahuje
- 305 kcal
- 20 g sacharidov
- 19 g tukov
- 12 g bielkovín
Na 5 porcií
- 50 g Vilgain paradajkových quinoa krekrov
- 50 g Vilgain celozrnných krekrov s bylinkami
- 20 g Vilgain batátových chipsov
- 30 g Vilgain BBQ & Chilli Nut Mix
- 100 g čiernych olív
- 100 g zelených olív
- 100 g cherry paradajok
- 200 g uhorky
- 200 g mrkvy
- 50 g hrozna
- 50 g syra balkánskeho typu
- 50 g parmezánu
- 100 g syra cottage
Postup
-
Priprav si 4 malé misky. Do dvoch rozdeľ zelené a čierne olivy bez nálevu. -
Do ďalšej misky presyp orechy.
-
V poslednej miske zmiešaj cottage syr so soľou, čiernym korením a podľa chuti ešte krémovým syrom alebo tvarohom.
-
Ďalej si priprav ovocie a zeleninu. Mrkvu a uhorku nakrájaj na rezančeky, paradajky prekroj na polovice a hrozno umy.
-
Nakoniec si nakrájaj obľúbené druhy syra. My sme použili balkánsky syr a parmezán.
-
Keď už je všetko pripravené, stačí len všetko naukladať na doštičku, veľký tanier alebo tácku.
Najprv rozlož misky. Do strán daj nakrájanú zeleninu, doprostred nasyp krekry a batatové chipsy (tie tesne pred grilovačkou, aby neoschli a zostali pekne chrumkavé) a do zvyšných miest pridaj hrozno a syry.
-
A máme hotovo. Tak dobrú chuť!