Máte chuť na chipsy, solené arašidy alebo iný slaný snack, no diétujete, alebo chcete zdravší variant? Pečený cícer už možno poznáte, čo tak tentoraz vyskúšať nakoreniť fazule a opiecť ich? Dokonale chrumkavý snack nabitý bielkovinami a vlákninou je na stole. Dochutiť ho môžete podľa svojich predstáv a urobiť ho zakaždým úplne inak. Verte nám, že snackovanie na párty alebo len tak k filmu vďaka tejto jednoduchosti naberie úplne nový rozmer!
1 porcia obsahuje
- 111 kcal
- 12,2 g sacharidov
- 1,9 g tukov
- 7,4 g bielkovín
Na 4 porcie
- 400 g fazule cannellini
- 5 ml olivového oleja v spreji
- 1 čajová lyžička sušeného cesnaku
- 1 čajová lyžička údenej mletej papriky
- 1/2 čajové lyžičky soli
- 10 g lahôdkového droždia
Postup
-
Fazuľu scedíme z nálevu. Rozložíme ju na papierovú utierku a osušíme. -
Fazuľu dáme do misky, pridáme koreniny a nastriekame olivový olej.
-
Na plech vystlaný papierom na pečenie nastriekame olej a rozložíme fazuľu.
-
Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C 25‑30 minút.
-
A podávame. Tak dobrú chuť!