Vilgain Minútové ovsené vločky bezlepkové – ultra krémové celozrnné vločky z Fínska, pripravené do minúty
Vilgain Minútové ovsené vločky bezlepkové – ultra krémové celozrnné vločky z Fínska, pripravené do minúty
Gluten‑free celozrnné ovsené vločky z Fínska, krajina s najčistejšou pôdou na svete
Nie sú ovsené vločky ako ovsené vločky.
S výberom našich bezlepkových minútových vločiek sme si dali poctivú prácu a naša voľba padla na fínske vločky. Prečo? Pre perfektné klimatické podmienky Fínska aj certifikácia preukazujúca ich nezávadnosť a výnimočnú kvalitu v mnohých smeroch.
Krémová kaša pripravená za 2 minúty
Naše ovsené vločky sú ultra jemné, veľmi rýchlo mäknú a vytvárajú ultra‑nadýchanú, jednoliatu kašu za pár okamihov. Stačí pridať vodu alebo mlieko a máš hotovo. Kašu môžeš dochutiť toppingom, proteínom, ovocím, orieškami alebo... všetkým.
Jedna miska ťa zasýti a dodá energiu na 3 - 4 hodiny
Vďaka nízkemu glykemickému indexu sa energia z komplexných sacharidov uvoľňuje postupne v priebehu niekoľkých hodín. Vločky obsahujú 11% vlákniny a dobre na seba viažu vodu, takže ťa navyše spoľahlivo zasýtia.
Index sýtivosti ( % )
Ovsené vločky
Celozrnný chlieb
Kukuričné lupienky
Pšeničný chlieb
Bez lepku
Celiáciu si tieto vločky môžu vychutnať úplne bez obáv. Prísne kontrolovaný výrobný proces zaisťuje, že vločky sú bezlepkové.
Praktické a ekologické balenie s vylepšeným otváraním
Vločky sú balené vo Fínsku priamo u výrobcu bez akýchkoľvek medzičlánkov tak, aby sa čo najviac minimalizovala ekologická stopa. Ako obal sú použité špeciálne papierové krabice s certifikáciou FSC® MIX, ktorá zaručuje, že použitý papier je vyrobený s ohľadom na prírodu a udržateľnosť pralesov. Navyše sme sa pohrali s otváraním krabice – už žiadne vysypávanie.
Vysoký obsah vitamínov, minerálnych látok a antioxidantov
Ovsené vločky sú významným zdrojom celého radu dôležitých mikroživín.
*Príznivý účinok je dosiahnutý na základe denného príjmu 3 g ovseného beta‑glukánu.
Aké vločky si vybrať?
Vilgain Minútové ovsené vločky | Vilgain Minútové ovsené vločky bezlepkové | Vilgain Ovsené vločky BIO | Vilgain Celozrnné ovsené jumbo vločky bezlepkové |
Krajina pôvodu |
Krajina pôvodu |
Krajina pôvodu |
Krajina pôvodu |
Fínsko | Fínsko | Česká republika | Fínsko |
Štruktúra |
Štruktúra |
Štruktúra |
Štruktúra |
Extra jemná | Extra jemná | Pevnejšie | Pevná |
Celozrnné |
Celozrnné |
Celozrnné |
Celozrnné |
Áno | Áno | Nie | Áno |
Bezlepkové |
Bezlepkové |
Bezlepkové |
Bezlepkové |
Nie | Áno | Nie | Áno |
BIO |
BIO |
BIO |
BIO |
Nie | Nie | Áno | Nie |
Ideálne použitie |
Ideálne použitie |
Ideálne použitie |
Ideálne použitie |
Do kaší, smoothies, sladkých aj slaných dezertov | Do kaší, smoothies, sladkých aj slaných dezertov | Do kaší, fašírok, plniek, posypky pečiva a domáceho müsli | Do kaší, granoly, posypky i cesta celozrnného chleba, flapjackov, ako zahusťovadlo polievok a omáčok |
Kúpiť | Kúpiť | Kúpiť | Kúpiť |
Ingrediencie
Bezlepkové celozrnné ovsené vločky 100%.
Krajina pôvodu: Fínsko.
Upozornenie pre alergikov: Alergény sú vyznačené tučným písmom v zložení produktu.
Kalorické tabuľky
100 g | |
Energetická hodnota | 1550 kJ / 370 kcal |
Tuky | 8 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 1,6 g |
Sacharidy | 55 g |
- z toho cukry | 1,2 g |
Vláknina | 11 g |
Bielkoviny | 14 g |
Soľ | 0 g |
Beta‑glukány* | 4,6 g |
Návod na prípravu
- Zaliatie horúcou vodou: 1 šálku vločiek zalejte 1,5 - 2 šálkami vriacej vody (100 °C). Premiešajte, zakryte a nechajte 1 minútu odstáť.
- Príprava v mikrovlnnej rúre: 1 šálku vločiek zalejte 1,5 - 2 šálkami studenej vody, premiešajte a ohrievajte po dobu 1 - 2 minút. Po ohriatí nechajte chvíľku odstáť.
- Príprava na sporáku: Do hrnca nasypte 1 šálku vločiek a zalejte 1,5 - 2 šálkami studenej vody. Za stáleho miešania priveďte do varu a varte 1 minútu. Po ohriatí nechajte chvíľu odstáť.
Ako máme radi ovsenú kašu my
- Odvážte 40 – 80 g vločiek, pridajte mlieko alebo vodu a dobre premiešajte.
- Ohrejte 1 - 2 minúty v mikrovlnnej rúre alebo na sporáku.
- Na záver vmiešajte do kaše srvátkový alebo vegán proteín, pridajte ovocie, orechový krém či topping.
- Ak máte radšej krémovejšiu konzistenciu, použite na prípravu mlieko 1:1. Keď pri varení pridáte sušené či tekuté vaječné bielky, bude kaša viac nadýchaná.
- Podľa chuti kašu oslaďte alebo dosoľte
Upozornenie
- Potravina.
- Skladujte v suchu a tme, presypte do uzatvárateľnej nádoby.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Ič 29269555.