Mandľové maslá
100% mandľové maslá
Mandľové maslá sa vyznačujú jemne horkastou chuťou a radia sa medzi najpopulárnejšie orechové maslá. Vyrábajú sa z pražených mandlí, bez pridaného cukru, soli alebo oleja. Ešte plnšiu mandľovú chuť si môžeš vychutnať vďaka mandľovému maslu z aktivovaných orechov.
Zloženie mandľového masla
Mandľové maslá sa vyrábajú z lúpaných či nelúpaných mandlí. Maslá z lúpaných blanšírovaných mandlí sú krémovejšie a výrazne sladšie ako maslo z nelúpaných mandlí. Maslo z nelúpaných mandlí je naopak bohatšie na antioxidanty. Všeobecne o 100% mandľových maslách platí, že:
- obsahujú cca 21 g bielkovín,
- majú vyšší obsah sacharidov,
- sú dobrým zdrojom vlákniny a vitamínu E,
Použitie mandľového masla
Mandľové maslo sa výborne hodí na dochutenie kaší, smoothies, palaciniek či proteínových nápojov. Je aj skvelou prísadou do dezertov či omáčok. Maslo z blanšírovaných mandlí môže slúžiť aj na výrobu marcipánu - stačí pridať cukor a vodu (prípadne vaječné bielky).