100% kešu masla
Kešu masla patrí medzi jedny z najobľúbenejších orechových masiel. Svoju obľubu získala vďaka sladkej chuti, ktorá sa ľahko vyrovná ochuteným orechovým krémom a navyše bez gramu cukru či iných pridaných látok navyše.
Zloženie kešu masla
Kešu orechy prechádzajú, ešte pred ich mletím, procesom šetrného praženia, vďaka ktorému sa ďalej rozvíja a zvýrazňuje ich chuť. Ešte lahodnejšiu chuť masla je možné dosiahnuť vďaka tzv. aktivácii orechov. Kešu maslo z aktivovaných orechov je tak značne sladšie a menej horké ako klasické kešu maslo. 100% kešu maslo :
- obsahuje cca 15 g bielkovín na 100 g,
- má vyšší obsah sacharidov,
- je zdrojom zdraviu prospešných tukov,
- obsahuje vitamíny a minerálne látky - horčík, zinok a meď.
Použitie kešu masla
Kešu masla sa najčastejšie zapájajú do prípravy raňajok v podobe kaší či pudingov, sú vhodné aj na ochutenie tvarohu, jogurtu či proteínu. Kešu krémy nájdu svoje využitie aj pri pečení cukroviniek alebo tort, v ázijských receptoch, alebo ako vegánska náhrada smotany.