Vilgain Miso BIO – tradičná japonská pasta, slaná korenená chuť, bez konzervantov a GMO
Vilgain Miso BIO – tradičná japonská pasta, slaná korenená chuť, bez konzervantov a GMO
Vilgain Miso BIO - fermentovaná pasta, ktorá dodá chuť akémukoľvek jedlu
Miso pasta je obľúbený a tradičný japonský produkt s bohatou chuťou a výraznou vôňou, ktorá sa vyrába fermentáciou jačmeňa alebo iných zŕn spoločne so soľou ušľachtilou plesňou Aspergillus oryzae, čiže koji. Používa sa ako základné ingrediencie v japonskej kuchyni a vytvára hlbokú slanú chuť s ľahko koreneným nádychom.
Naše miso vyrábame v Česku podľa tradičnej japonskej techniky z ingrediencií z rakúskeho ekologického poľnohospodárstva. Olúpaný jačmeň sa sparí a naočkuje plesňou dojčí na ktorej rastie. Tento jačmeň tvorí štartovaciu zmes na fermentáciu - tú zmiešame s varenou cícerom a soľou a necháme fermentovať. Po 10 týždňoch nám vznikne miso.
Bez konzervantov a GMO
Vďaka pasterizácii a nízkemu pH, ktoré sa prirodzene znížilo procesom fermentácie, miso nepotrebuje žiadne ďalšie konzervanty, aby dlho vydržalo. V zložení tak naozaj nájdeš iba jačmeň, cícer, soľ a vodu – všetko v BIO kvalite, bez GMO.
Miso využiješ na prípravu polievok, omáčok, marinád a ďalších pokrmov. Krásne dotvoria typické jedlá ázijskej kuchyne ako sushi, ázijské burrito, jarné rolky, bibimbap alebo onigirazu. Okrem toho sa ale hodí na dochutenie všetkých druhov pokrmov, ako sú polievky, šaláty, marinády atď.
Tip na prípravu: Miso pred použitím rozmiešajte v troche teplej tekutiny a potom z neho vytvorte úžasne krémovú omáčku.
Vilgain Miso BIO v bodoch:
- pasta z fermentovaného jačmeňa a cíceru
- slaná korenená chuť
- vyrobené v Česku podľa tradičnej japonskej receptúry
- bez konzervantov
- skvelé dochucovadlo do ázijskej kuchyne
Ingrediencie
Lúpaný jačmeň * 55%, cícer * 37%, jedlá soľ, voda.
*z ekologického poľnohospodárstva.
Upozornenie pre alergikov: Alergény sú vyznačené tučným písmom v zložení produktu.
Kalorické tabuľky
100 g | |
Energetická hodnota | 683 kJ / 162 kcal |
Tuky | 1,4 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,4 g |
Sacharidy | 29 g |
- z toho cukry | 0,7 g |
Bielkoviny | 6,3 g |
Soľ | 7,9 g |
Odporúčania výrobcu
- Miso pred použitím rozmiešajte v troche teplej tekutiny a potom z neho vytvorte krémovú omáčku.
Upozornenie
- Potravina.
- Skladujte v suchu pri teplote 24 °C a chráňte pred svetlom.
- Po otvorení skladujte pri teplote 7 °C a spotrebujte do 30 dní.
- Vilgain sro, Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Ič 29269555.