Cestoviny z celozrnnej múky
Celozrnné cestoviny predstavujú, vďaka vyššiemu obsahu mikronutrientov a vlákniny, vhodnejšiu alternatívu klasických bielych cestovín, ktorá lepšie zasýti. Najčastejšie sa vyrába z tvrdej pšenice, špaldy či raže. V kategórii môžeš nájsť aj grahamové cestoviny, ktoré sa vyrábajú z hrubo mletej celozrnnej pšeničnej múky. Výhodami celozrnných cestovín je:
- vyšší obsah vlákniny,
- vyšší obsah minerálnych látok a vitamínov,
- nižší glykemický index,
- vhodnejšia alternatíva pre diabetikov,
- vhodnejšia alternatíva pri redukčnej diéte.
Celozrnné cestoviny sa vyznačujú orieškovou chuťou, ktorá sa v niektorých prípadoch môže prechádzať do chuti zemitej. Konzistencia môže byť v niektorých prípadoch hrubšia, v porovnaní s pšeničnými cestovinami. Celozrnné cestoviny najlepšie vyniknú v kombinácii s pestom, vhodné sú tiež na prípravu studených šalátov.
Zobraziť viac
Zobraziť menej