Celozrnné cestoviny

Produktov: 6
Radenie
:
Predvolené

Cestoviny z celozrnnej múky

Celozrnné cestoviny predstavujú, vďaka vyššiemu obsahu mikronutrientov a vlákniny, vhodnejšiu alternatívu klasických bielych cestovín, ktorá lepšie zasýti. Najčastejšie sa vyrába z tvrdej pšenice, špaldy či raže. V kategórii môžeš nájsť aj grahamové cestoviny, ktoré sa vyrábajú z hrubo mletej celozrnnej pšeničnej múky. Výhodami celozrnných cestovín je:

  • vyšší obsah vlákniny,
  • vyšší obsah minerálnych látok a vitamínov,
  • nižší glykemický index,
  • vhodnejšia alternatíva pre diabetikov,
  • vhodnejšia alternatíva pri redukčnej diéte.

Celozrnné cestoviny sa vyznačujú orieškovou chuťou, ktorá sa v niektorých prípadoch môže prechádzať do chuti zemitej. Konzistencia môže byť v niektorých prípadoch hrubšia, v porovnaní s pšeničnými cestovinami. Celozrnné cestoviny najlepšie vyniknú v kombinácii s pestom, vhodné sú tiež na prípravu studených šalátov.