Vilgain Hovädzí bujón – dochucovadlo do polievok a omáčok, viac ako ¾ obsahu tvorí mäso z voľného chovu, jedno balenie vystačí až na 8 litrov vývaru, bez konzervantov
Vilgain Hovädzí bujón – dochucovadlo do polievok a omáčok, viac ako ¾ obsahu tvorí mäso z voľného chovu, jedno balenie vystačí až na 8 litrov vývaru, bez konzervantov
Vilgain Hovädzí bujón – dochucovadlo s výraznou chuťou a 75 % hovädzieho mäsa z voľného chovu
Dochuť si v okamihu akúkoľvek polievku, omáčku, nátierku a plno ďalších jedál s naším Vilgain Hovädzím bujónom. Táto jemná pasta s výraznou chuťou hovädzieho mäsa a ideálnou rozpustnosťou ti ukáže, že nie je bujón ako bujón.
Iba 3 ingrediencie
Na výrobu jedného balenia Vilgain Hovädzieho bujónu sme použili 232 g hovädzieho mäsa z českých chovov s voľne pasúcimi sa kravami – celých 75 % obsahu pohára. Zvyšok potom dopĺňa zelenina (petržlen, mrkva, cibuľa a cuketa) a soľ. Nič viac. Konzistenciou je to jemná pasta, ktorá sa v jedle dobre rozpúšťa a pomôže ti tak dochutiť akýkoľvek pokrm rýchlo a ľahko.
12 hodín ťahaný vývar
Poctivé hovädzie mäso a morkové kosti sú dôležitým základom pomaly ťahaného bujónu. Spoločne so zeleninou ich pečieme po dobu 30 minút – potom už len plníme do pohárov a pasterizujeme. Kvalitné suroviny a prvotriedne spracovanie nepotrebujú žiadne chemické zvýrazňovače, konzervanty ani farbivá.
Jedna lyžica na pol litra polievky
Vilgain Hovädzí bujón pastu môžeš použiť na dochutenie všetkých pokrmov (polievok, omáčok, nátierok, príloh,...). Stačí rozmiešať jednu polievkovú lyžicu v 500 ml vody. Z jedného balenia teda dokážeš vytvoriť až 7–8 litrov vývaru.
Vilgain tips:
- Vyskúšaj si bujón namazať len tak na hrianku
- Na dochutenie je najlepšie rozmiešať vo teplej vode, než docieliš ideálnu hladkú konzistenciu bez hrudiek.
- Nátierky rozmiešaj s maslom, žervé alebo tvarohom. Aby bujón povolil, rozmiešaj najskôr s troškou a postupne pridávaj ďalšie vrstvy.
- Polievky môžeš dochutiť priamo, netreba bujón vopred rozmiešavať.
Vilgain Hovädzí bujón pasta v bodoch:
- poctivý bujón z hovädzieho mäsa
- kvalitný český chov s voľným výbehom
- 75 % obsahu mäsa, zvyšok zelenina a soľ
- dochutené iba soľou
- konzistencia: jemná pasta
- výborná rozpustnosť
- všestranné použitie
100 g | |
Energetická hodnota | 451 kJ / 108 kcal |
Tuky | 5 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 2,3 g |
Sacharidy | 0,7 g |
- z toho cukry | 0,6 g |
Bielkoviny | 15 g |
Soľ | 9,7 g |
Ingrediencie
Hovädzie mäso 75 %, zelenina (petržlen, mrkva, cibuľa, cuketa) 13 %, morská soľ.
Upozornenie pre alergikov: Výrobok môže obsahovať stopy arašidov a zeleru.
Odporúčanie výrobcu
- Pridajte 1 polievkovú lyžicu na 500 ml vody na vytvorenie vývaru.
- Na dochutenie rozmiešajte potrebné množstvo priamo v pokrme.
Upozornenie
- Potravina.
- Skladujte na suchom a chladnom mieste do 25 °C.
- Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
- Po otvorení uchovajte v chladničke do 7 °C a spotrebujte do 1 mesiaca.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Ič 29269555.