Vilgain Višne lyofilizované – šetrne sušené mrazom, mierne kyslá chuť, prirodzený zdroj vitamínov a melatonínu
Vilgain Višne lyofilizované – šetrne sušené mrazom, mierne kyslá chuť, prirodzený zdroj vitamínov a melatonínu
Vilgain Višne lyofilizované - voňavé vykôstkované višne bohaté na vitamíny a minerálne látky
Vychutnaj si (skoro) čerstvé višne aj mimo sezóny. Lyofilizované višne chutia ako práve dozreté po celý rok. Zvládnu ti vyladiť každé sladké jedlo či dezert ako chuťovo, tak aj náloží vitamínov, ktoré sa vďaka sušeniu mrazom (lyofilizácii) neničia.
Prudké zmrazenie zachová vôňu, chuť i obsah vitamínov a minerálnych látok
Ako takýto proces lyofilizácie vlastne funguje? Višne alebo iné ovocie (dokonca aj zelenina) sú vystavené hlbokému mrazu a potom pomaly vysušované vo vákuu, čím sa kompletne zbavia vody. Týmto procesom ovocia získa svoju typickú ľahkosť, zachová si svoju farbu, vôňu, aj chuť. Okrem toho je ovocie nabité vitamínmi, ktoré sú zachované ako pri ovocí čerstvého, pretože naň nijako nepôsobí teplo. Višne sú cenené nielen pre svoj výrazný chuťový profil, ale aj pre obsah melatonínu, hormónu regulujúceho spánok a draslíka, minerálu dôležitého pre reguláciu krvného tlaku a správnu funkciu svalov a nervov. Sú tiež dobrým zdrojom vlákniny, ktorá podporuje zažívanie a antioxidantov polyfenolov a kyseliny elagovej.
Vyšperkovanie kaší, jogurtov, müsli, zdobenie dezertov či náhrada čerstvého ovocia? Toto všetko lyo ovocie zvládne!
Ovocie sušené mrazom môžeš použiť kdekoľvek, kde používaš ovocie čerstvé. Môžeš si s ním nazdobiť a dochutiť kašu, jogurt, müsli s mliekom alebo smoothie. Veľmi obľúbené je aj pre cukrárov, pretože sa s ním dajú jednoducho a efektívne zdobiť dezerty. Višne sa potom dajú použiť vcelku alebo ich môžeš rozdroliť medzi prstami - vďaka dokonalému vysušeniu vytvoríš jemný višňový prášok. Lyofilizované ovocie má ešte jednu dokonalú vlastnosť - akonáhle ho namočíš do vody, opäť napučí a získa svoju pôvodnú veľkosť, štruktúru a bude na nerozoznanie od klasického čerstvého ovocia.
Vilgain Višne lyofilizované v bodoch:
- višne sušené mrazom
- zachovávajú si farbu, vôňu aj chuť
- obsahujú vitamíny a minerálne látky
- na dochutenie kaší, jogurtu, müsli, či smoothie
- možné použiť ako klasické čerstvé ovocie
Ingrediencie
Mrazom sušené višne, celé kúsky (Prunus cerasus ) 100%.Kalorické tabuľky
100 g | 50 g | |
Energetická hodnota | 1481 kJ / 354 kcal | 742 kJ / 177 kcal |
Tuky | 3,2 g | 1,6 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,7 g | 0,4 g |
Sacharidy | 63 g | 32 g |
- z toho cukry | 63 g | 32 g |
Bielkoviny | 5,7 g | 2,9 g |
Soľ | 0,03 g | 0,02 g |
Upozornenie
- Potravina.
- Skladujte pri izbovej teplote, v suchu, mimo priameho slnečného žiarenia.
- Vilgain sro, Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Ič 29269555.