Vilgain Bulgur – ľahko stráviteľná obilnina s ľahko orieškovou chuťou
Vilgain Bulgur - lámaná pšenica s univerzálnym využitím v kuchyni
Malé ako zrnká ryže, ale svetlo okrovej, niekedy až hnedej farby. Tak sa dá v skratke popísať bulgur, naklíčená nahrubo rozlámaná a uvarená pšenica vzdialene pripomínajúca svojho príbuzného kuskus.
Balkánsky skvost
V českej kuchyni zatiaľ bulgur príliš často nenájdeš, jeho pôvod sa dá vystopovať do štátov bývalej Juhoslávie, Libanonu a blízkeho východu, kde sa stále teší vysokej obľube obzvlášť v národných pokrmoch typu tabuľu, pilaf, falafel alebo kibbeh.
Výživná potravina s jednoduchou prípravou
Pšeničný bulgur je ideálnou surovinou pokiaľ nestíhaš a potrebuješ uvariť niečo rýchle a výdatné. Pripraviť tak môžeš jednoduché improvizované rizoto, rôzne variácie studených šalátov alebo jednoduchú kombináciu s plátkom mäsa. Okrem bezproblémovej prípravy ti bulgur ponúkne jemne orieškovú chuť, ktorú si môžeš vychutnať bez nadúvania.
Vilgain Bulgur v bodoch:
- nahrubo rozlámaná a uvarená pšenica
- obľúbená pochúťka z balkánu a blízkeho východu
- rýchla a jednoduchá príprava
- ľahká stráviteľnosť bez nadúvania
- vhodné ako príloha, do šalátov, plniek alebo k mäsu
- jemne oriešková chuť
100 g | |
Energetická hodnota | 1503 kJ / 359 kcal |
Tuky | 2,3 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,3 g |
Sacharidy | 77 g |
- z toho cukry | 0 g |
Bielkoviny | 10,8 g |
Soľ | 0 g |
Ingrediencie
Bulgur pšenica hrubo mletá 100%.
Upozornenie pre alergikov: Alergény sú vyznačené tučným písmom v zložení produktu.
Návod na použitie:
- Bulgur dôkladne prepláchnite, zalejte vriacou vodou (pomer 2:1, voda: bulgur), pridajte soľ a kvapku oleja.
- Povarte 2 minúty a ďalších 20 minút nechajte dôjsť.
Upozornenie
- Potravina.
- Skladujte na chladnom a suchom mieste, mimo dosahu priameho slnečného žiarenia, tepla a vlhkosti.
- Vilgain sro, Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Ič 29269555.