Vegánska alternatíva sušeného mäsa
“Sušené mäso” už nie je výsadou iba mäsožravcov! Objav a ochutnaj vegan jerky, ktoré sa svojou textúrou i chuťou blížia pravému sušenému mäsu. Na ich výrobu sa používajú rastlinné zdroje bielkovín ako je sója, strukoviny alebo niektoré druhy semienok. Okrem bielkovín tak obvykle ponúknu aj dobrý podiel vlákniny a nízky obsah tukov.
Medzi vegánskymi jerkami nájdeš tiež hubové jerky, ktoré ale za pohotový zdroj bielkovín neplatia, naopak v nich nájdeš viac tukov (pôvodom z pridaného kokosového oleja) a sacharidov. Textúrou sú však pravému mäsu o niečo bližšie.
Vegan jerky predstavujú rýchly snack, ktorý ti pomôže doplniť energiu na výlete, po tréningu alebo kedykoľvek počas dňa. Vybrať si môžeš z jerkov od značiek Allnature, Indiana Jerky alebo Českej huby.