Sardinky v konzerve
Sardinky sa radia medzi drobné, stredne tučné morské ryby, ktoré sú v niektorých krajinách považované za delikatesu. Napriek tomu, že nie je ťažké zohnať sardinky čerstvo vylovené a chladené, obľúbené sú najmä v konzervovanej podobe. Sardinky sa vyznačujú vysokým obsahom bielkovín, omega 3 mastných kyselín, vitamínu B12, vitamínu D a vápnika (ak sú konzumované s kosťami).
Sardinky predstavujú jednoduchú a rýchlu desiatu - sú vhodné do šalátov, k cestovinám, na výrobu nátierky alebo len tak na pečivo.
U nás predávame iba kvalitné sardinky - žiadne šproty, sardely alebo slede. Vyskúšať môžeš Vilgain Sardinky vo vlastnej šťave alebo v extra panenskom olivovom oleji. Najvyššou kvalitou sa vyznačujú Sardinky HGT, ktoré sa spracovávajú pomocou tradičných remeselných techník.
Pri dlhodobom skladovaní sa odporúča konzervu so sardinkami pravidelne otáčať, vďaka čomu dochádza k rovnomernejšej macerácii a zjemneniu mäsa – podľa niektorých labužníkov zrejú sardinky rovnako ako kvalitné víno.