Živina Teriyaki omáčka
Živina Teriyaki omáčka - japonská omáčka autentickej sladko‑slanej chuti
Živina Teriyaki omáčka je Autentická Teriyaki omáčka z čerstvých surovín, ktorá vznikla v spolupráci so šéfkuchárom a reštauratérom Štefanom Návratom. Autentická japonská omáčka, ktorá je pomerne sladká aj slaná zároveň. Poslúži na marinovanie mäsa a rýb.
Jedinečná chuť aj hutná konzistencia získaná dlhým restovaním a varením. Perfektný je ako základ napríklad do udon rezancov, má dymovú, ľahko orechovú chuť vďaka pečenému sezamu a je dokonale vyvážená slanou, sladkou, korenistou a ovocnou chuťou.
Teriyaki omáčka je jedným zo základov japonskej kuchyne. Akonáhle ju raz ochutnáš, už bez nej nebudeš chcieť variť. Vynikajúce kombo tvorí s ryžou a rezancami, je skvelá aj na marinovanie tofu, mäsa a rýb.
Živina Teriyaki omáčka v bodoch:
- teriyaki omáčka z čerstvých surovín
- vyvinutá v spolupráci so šéfkuchárom Štefanom Návratom
- sladká a slaná zároveň
- základ japonskej kuchyne
- skvelá s rezancami aj s ryžou
100 g | |
Energetická hodnota | 772 kJ / 184 kcal |
Tuky | 0 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 38 g |
- z toho cukry | 36 g |
Bielkoviny | 4,9 g |
Soľ | 9,2 g |
Ingrediencie
Teryiaki rozvar ( sójová omáčka Kikkoman (pitná voda, sójové bôby, pšenica, jedlá soľ), cukor trstinový, ryžové víno Mirin (lepkavá ryža, voda, ryža, výťažok z citróna), voda, cesnak, zázvor,, škorica, badián).
Upozornenie pre alergikov: Alergény sú vyznačené tučným písmom v zložení produktu. Môže obsahovať stopy škrupinových plodov, arašidov, sezamu, zeleru a horčice.
Upozornenie
- Potravina.
- Skladujte mimo slnečného žiarenia pri teplote do 25 °C, po otvorení uchovávajte v chladničke pri teplote do +7 °C a spotrebujte do 7 dní.