Vilgain Bezlepkové cesto na pizzu ⁠–⁠ nadýchaný základ na pizzu z Talianska, ručná výroba, vhodné aj pre celiakov

Vilgain Bezlepkové cesto na pizzu ⁠–⁠ nadýchaný základ na pizzu z Talianska, ručná výroba, vhodné aj pre celiakov

Autentická talianska pizza bez lepku

Aj celiaci si teraz môžu vychutnať pizzu, ktorá chutí ako v Neapole. Vilgain Gluten‑free Cesto na pizzu je totiž opak väčšiny bezlepkových ciest, ktoré vytvoria akurát suchú a tvrdú placku. My sme zostavili zloženie tak, aby bola pizza mäkučká a nadýchaná. Navyše ju nechávame ručne vyrábať kúsok od Ríma. Môžeš sa tak tešiť na exkluzívnu bezlepkovú verziu tradičnej talianskej pochúťky pripravenej do pár minút.

Hotovo za 10 minút aj s pečením

Príprava večere snáď nemôže byť jednoduchšia. Pridaj na cesto ingrediencie podľa chuti a zapeč ich spolu v rúre na 250‑330 °C po dobu zhruba 5‑7 minút.

Rozbalíš obal

Pridáš čo chceš

– 3 min –

7 min pečieš v rúre na 250‑330 °C a máš hotovo

– 10 min –

Gluten‑free, pritom stále nadýchaná

Bezlepkové pečivo má zlú povesť. Tvrdé a hutné cesto málokedy vyvolá údiv alebo prianie si ho dať znova. To ale neplatí pre naše bezlepkové cesto na pizzu.

Aj napriek tomu, že obsahuje menej ako 20 ppm lepku, si ho vychutnáš s textúrou mäkučkou ako v perinke.

Špeciálna receptúra s pšenicou bez lepku v hlavnej úlohe

Základ tvorí iba niekoľko výberových ingrediencií, ktoré spoločne vytvárajú unikátny profil chuti.

Taliansky olivový olej je tu pre lepšiu chuť a príjemnú vláčnosť cesta.

Bezlepková pšenica sa postará o textúru vernú pizzi z klasického cesta.

Voda z vysokohorských prameňov použitá pri výrobe je krištáľovo čistá a bez chemických prímesí.

Lokálne pestovanie a remeselná výroba

Základné suroviny sú lokálne pestované na farme našim dodávateľom. Pšenica, pohánka aj kukurica sa tak môžu pýšiť pôvodom z oblasti východne od Ríma, slnečného Abruzza, kraja s kvalitnou pôdou, kde zároveň prebieha aj remeselné spracovanie pizze.

Všetky suroviny sú talianskeho pôvodu.

Tradičné ručné miesenie cesta pre perfektnú textúru.

Aký je rozdiel medzi našimi pizzami?

Hoci to tak na prvý pohľad nevyzerá, nejaké rozdiely medzi našimi základmi predsa len existujú. A to (okrem očividného rozdielu v tvare) hlavne v type použitých múk, a teda aj ich následnej štruktúre a stráviteľnosti.

Vilgain® Cesto na pizzu Vilgain® Cesto na pizzu grande Vilgain® Cesto na pinsu Vilgain® Bezlepkové cesto na pizzu
Tvar
Tvar
Tvar
Tvar
okrúhly okrúhly podlhovastý oválny až obdĺžnikový okrúhly
Veľkosť
Veľkosť
Veľkosť
Veľkosť
priemer 25 cm priemer 32 cm rozmery 35 x 19 cm priemer 30 cm
Štruktúra
Štruktúra
Štruktúra
Štruktúra
tenšia a chrumkavá viac nadýchaná, mäkká vo vnútri a chrumkavá na povrchu viac nadýchaná, mäkká vo vnútri a chrumkavá na povrchu tenšia, ľahko nadýchaná a chrumkavá
Použitá múka
Použitá múka
Použitá múka
Použitá múka
pšeničná a semolínová pšeničná, sójová a ryžová pšeničná, sójová a ryžová bezlepková pšeničná, pohánková a kukuričná
Doba kysnutia
Doba kysnutia
Doba kysnutia
Doba kysnutia
štandardná doba kysnutia dlhé pomalé kysnutie dlhé pomalé kysnutie dlhé pomalé kysnutie
Spracovanie
Spracovanie
Spracovanie
Spracovanie
strojové ručné ručné ručné
Spôsob pečenia
Spôsob pečenia
Spôsob pečenia
Spôsob pečenia
elektrická pec pec na drevo pec na drevo -
Kúpiť Kúpiť Kúpiť Kúpiť
Balenie: 225 g

Priemer: cca 30 cm

100 g
Energetická hodnota
1101 kJ / 260 kcal
Tuky
2,7 g
 - z toho nasýtené mastné kyseliny
0,4 g
Sacharidy
57 g
 - z toho cukry
2,7 g
Vláknina
3 g
Bielkoviny
0,5 g
Soľ
1,3 g

Ingrediencie

Bezlepkový pšeničný škrob, voda, kukuričný škrob, kukuričný kvások (voda, kukuričná múka), extra panenský olivový olej, inulínová vláknina (čakanka), emulgátor: celulóza, dextróza, modifikovaný škrob, soľ, pohánková múka, vláknina psyllium, stabilizátor: xantánová guma

Návod na použitie

  • Ochuťte a upečte v predhriatej statickej rúre pri 250 - 330 °C po dobu asi 5 - 7 minút.
  • Pokiaľ použijete rúru na max 250 °C, môžete využiť pribalený papier namiesto plechu na pečenie.

Upozornenie

  • Potravina.
  • Skladujte v chlade, suchu a tme.
  • Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Ič 29269555.

Obľúbené alternatívy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Inšpiruj sa receptami s týmto produktom

Sladká pizza

Sladká pizza

Súvisiace produkty

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Ostatní tiež nakúpili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
4,3
39 hodnotení

Fantastické cesto. Skúšala som doma robiť rôzne cesta pre dcérku ale toto je topka, mäkké,nadýchané a chutné

Výborné a skvěle zasytí🤍

Těsto mělo po otevření po čichu nahořklou podchuť, která bohužel přetrvala i chuťově po upečení. Do expirace přitom zbývaly dva měsíce, takže by to problém být neměl.

Ahoj Anno, mrkni na emailovou zprávu od Aktinu, na těsto se raději podíváme. Hezký den

Perfektné. Cesto sme trochu navlhčili a potom ozdobili. Je veľmi chutné, určite si z neho objednám ďalšie.Ďakujem veľmi pekne.

1
zodpovedaný otázku
Dobrý den V balíčku jsou 2ks těsta, nebo jen 1ks? Děkuji