Orieškové múky
Orechové múky predstavujú stále obľúbenejšiu alternatívu klasickej múky, ktorá je navyše bezlepková. Vyrába sa jemným mletím orechov, vďaka čomu sa môžu pýšiť značným podielom zdraviu prospešných mastných kyselín, vlákniny, bielkovín, vitamínov a minerálnych látok. Nižší obsah sacharidov je vykúpený vyšším obsahom tukov.
Pri práci s orechovou múkou treba dbať na odlišné vlastnosti. Postrádajú lepok, ktorý pomáha držať cesto pohromade, kvôli vyššiemu obsahu vlákniny sajú viac vody, obzvlášť kokosová múka, a majú väčšie sklony k pripaľovaniu sa. Z týchto dôvodov sa orieškové múky bežne kombinujú s ďalšími druhmi múk (pre zachovanie bezlepkovosti napr. s pohánkovou alebo cirokovou).
Orechové múky nájdu využitie najmä pri pečení, príprave bezlepkových a raw dezertov, ale v exotických kuchyniach aj pri príprave omáčok či dresingov. Orieškové múky sa skladujú rovnako ako orechy - v uzavretej nádobe, bez prístupu svetla, tepla a vlhkosti, ideálne v chladničke.