Konjakové cestoviny

Produktov: 10
Radenie
:
Predvolené
Miyata Shirataki Wok
Miyata Shirataki Wok
270 g
136
2,59 €
(0,96 € / 100 g)
Usui Konjakové penne v náleve
Usui Konjakové penne v náleve
270 g
13
2,49 €
(0,92 € / 100 g)
Usui Konjakové vlasové rezance v náleve
Usui Konjakové vlasové rezance v náleve
270 g
13
2,49 €
(0,92 € / 100 g)
Usui Konjakové špagety v náleve
Usui Konjakové špagety v náleve
270 g
14
2,49 €
(0,92 € / 100 g)
Usui Konjaková ryža v náleve
Usui Konjaková ryža v náleve
270 g
9
2,49 €
(0,92 € / 100 g)
Usui Konjakové fettuccine v náleve
Usui Konjakové fettuccine v náleve
270 g
16
2,49 €
(0,92 € / 100 g)
Miyata Shirataki Spaghetti
Miyata Shirataki Spaghetti
S morskou riasou 270 g
23
2,29 €
(0,85 € / 100 g)
Miyata Shirataki Udon
Dočasne vypredané
Miyata Shirataki Udon
270 g
115
Miyata Shirataki ryža
Dočasne vypredané
Miyata Shirataki ryža
270 g
87
Miyata Shirataki Spaghetti
Dočasne vypredané
Miyata Shirataki Spaghetti
Bez príchute 270 g
176

Cestoviny shirataki

Konjakové cestoviny, v Japonsku známe ako shirataki, sú obľúbenou nízkokalorickou a bezsacharidovou alternatívou klasických cestovín. Vyrábajú sa z konjakovej múky, a obsahujú až 97 % vody. K dostaniu sú vo forme konjakovej ryže, špagiet, wok či udon rezancov. Výhodami konjakových cestovín je:

  • nulový obsah sacharidov a tukov,
  • nízky obsah kalórií,
  • vysoký obsah vlákniny,
  • vhodnosť pre diabetikov, celiakov či vegánov.

Cestoviny shirataki sa vyznačujú obsahom rozpustnej vlákniny glukomanánu, ktorá dokáže zväčšiť svoj objem až 50‑krát, vďaka čomu ľahko zasýtia a potlačia hlad. Konzumácia konjakových cestovín tak môže mať pozitívny vplyv na zažívaciu sústavu, reguláciu cholesterolu a krvného cukru a môžu tiež pomôcť s redukciou hmotnosti. Sú vhodné aj do low carb alebo keto diéty. Pri častej konzumácii treba dbať na celkový energetický príjem.

Cestoviny shirataki sú samy o sebe bez chuti, dobre však absorbujú chute ďalších prísad, vďaka čomu majú univerzálne využitie. Hodia sa do kombinácie s omáčkou, mäsovou zmesou, do polievok či šalátov. Na rozdiel od klasických cestovín je ich konzistencia tuhšia a viac na skus, podobné ryžovým cestovinám. Príprava konjakových cestovín je jednoduchá - stačí ich iba rozbaliť, prepláchnuť a tepelne upraviť.

Zobraziť viac Zobraziť menej