Čakankový sirup

Produktov: 14
Radenie
:
Predvolené

Čakankové sladidlo

Čakankový sirup je prírodné nízkokalorické sladidlo, ktoré sa používa ako alternatíva klasického cukru. Sirup sa získava extrakciou z koreňa čakanky, z ktorého sa vyrába aj tzv. čakanková káva, čiže čakanka. Pre čakankový sirup platí:

  • nízky obsah cukrov,
  • vysoký podiel prebiotickej vlákniny inulín,
  • nízky glykemický index,
  • vhodnosť pre diabetikov,
  • nižšia sladivosť oproti cukru.

Čakankový sirup možno využiť na dosladenie kávy, čaju a iných nápojov, na dochutenie raňajkových kaší, lievancov či jogurtov, a využitie nájde aj pri pečení či varení. Kúpiť možno aj ochutené čakankové sladidlá, ktoré sú vhodné ako toppingy.

Okrem diabetikov je 100% extrakt z koreňa vhodný aj pre tehotné ženy a deti. Čakankový sirup môže byť, kvôli vysokému obsahu vlákniny, nevhodný pre osoby s chronickým ochorením tráviaceho systému.

Mohlo by ťa tiež zaujímať