Arax Cestoviny semolinové drobenie Tarhoňa hrubá "Piombi"
Arax Cestoviny semolinové drobenie Tarhoňa hrubá "Piombi"
Arax Cestoviny semolínové drobenie Tarhoňa hrubá "Piombi" - cestovinová ryža maďarského pôvodu ako nevšedná príloha
Arax Cestoviny semolinové drobenie Tarhoňa hrubá "Piombi" je druh cestovinovej ryže používanej najviac na Slovensku a v Maďarsku. Ide o malé nočky vyrábané z rezancového cesta. V slovenskej kuchyni sa veľmi podobá drobeniu. Výroba je veľmi jednoduchá a nenáročná. Z hrubej semolinovej múky a vody sa spracuje tuhé cesto tak, aby sa mohol strúhať na strúhadle. Vzniknuté vločky sa nechajú usušiť na slnku alebo v rúre. Tarhoňa sa podáva ako príloha k maďarskému perkeltu, ako závarka do polievok alebo sa môže konzumovať samostatne opečená na masti s paprikou.
Konzumácia tarhoni má veľké množstvo foriem. Podáva sa uvarená vo vode a zmiešaná s kyslou smotanou alebo vajíčkom. Môže sa len ľahko podusiť na masti či oleji s cibuľkou a následne ochutiť napríklad mletou paprikou alebo sa môže osmažiť na slanine s cibuľou a ku koncu sa pridajú varené zemiaky. Z tarhoni sa dá pripraviť aj nevšedná príloha.
Arax Cestoviny semolínové drobenie Tarhoňa hrubá "Piombi" v bodoch:
- druh cestovinovej ryže
- malé nočky vyrábané z rezancového cesta
- vhodná ako zavárka do polievok
- nevšedná príloha k mäsu, či zeleninovým pokrmom
- možno konzumovať ako hlavný chod, ideálne na masti
Ingrediencie
Semolínová múka z tvrdej pšenice, voda.
Upozornenie pre alergikov: Alergény sú vyznačené tučným písmom v zložení produktu. Obsahuje lepok, môže obsahovať stopy vajec.
Kalorické tabuľky
100 g (v surovom stave) | |
Energetická hodnota | 1550 kJ / 365 kcal |
Tuky | 1,6 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,4 g |
Sacharidy | 74 g |
- z toho cukry | 1,8 g |
Bielkoviny | 13 g |
Soľ | 0,01 g |
Upozornenie
- Potravina.
- Skladujte pri teplote do 22 ° C, mimo priamy slnečný svit a pri vlhkosti do 70%.