Trstinový cukor

Produktov: 3
Radenie
:
Predvolené

Prírodný hnedý cukor

Trstinový cukor sa vyrába lisovaním cukrovej trstiny a následnou kryštalizáciou prefiltrovanej trstinovej šťavy. Vyznačuje sa prirodzeným obsahom melasy, ktorá sa pri výrobe čiastočne oddeľuje na ďalšie účely, a výsledná hnedá farba tak závisí od podielu melasy v trstinovom cukre. Do kategórie trstinového cukru sa radí aj panel, pri ktorom je ale prirodzený obsah melasy zachovaný.

Trstinový cukor je vyhľadávanou alternatívou klasického bieleho repného cukrujemnou karamelovou chuťou. Ako sladidlo sa používa pri príprave dezertov, sladkých pokrmov alebo nápojov. Z nutričného hľadiska sa však od klasického bieleho cukru takmer nelíšia.

Každý hnedý cukor však nemožno považovať za trstinový. Kvôli rozšírenému dopytu po hnedom cukre dochádza často k dofarbovaniu bieleho repného cukru karamelovým sirupom či melasou.

Mohlo by ťa tiež zaujímať