Vilgain Kukurica na popcorn BIO – vypukaj si čerstvý domáci popcorn z modrej kukurice
Vilgain Kukurica na popcorn BIO – vypukaj si čerstvý domáci popcorn z modrej kukurice
Vilgain Kukurica na popcorn BIO - zdravý snack s obsahom antioxidantov
Prírodne sladká pochúťka s výraznou chuťou kukurice a ľahko orieškovými tónmi. Modrá kukurica pochádza z plodiny kultivovanej stovky rokov Indiánmi z kmeňa Hopi v oblastiach Južnej Ameriky. Práve preto sa niekedy nazýva ako Hopi kukurica. Tvarovo pripomína motýlika alebo hviezdicu a radí sa do kategórie butterfly. Je vhodný najmä na výrobu slaného popcornu.
Unikátny nielen farbou
Jedinečná modrastá kukurica je výsledkom obsiahnutých antokyanov, bioaktívnych látok so silným antioxidačným efektom. V rastlinách sa vyskytujú prirodzene ako farbivo a okrem modrej kukurice sa nachádza aj v červenej repe alebo v listoch červenej kapusty.
Čisté zloženie s vysokým obsahom vlákniny
Popcorn obsahuje na 100 g zhruba 30% odporúčaného denného príjmu vlákniny. Tá je dôležitá pre správnu funkciu zažívania a dodáva pocit sýtosti. Naša kukurica naopak neobsahuje lepok, je prirodzene pestovaná bez genetických modifikácií a nenájdeš v nej žiadne zbytočné aditíva.
Vilgain Kukurica na popcorn BIO v bodoch:
- modrý popcorn s ľahko orieškovými tónmi
- čisté zloženie bez aditív a GMO
- vysoký obsah vlákniny
- obsahuje antioxidanty antokyány
- je možné pripraviť v mikrovlnke aj na panvici alebo v hrnci
Ingrediencie
100% BIO popcorn z modrého kukuričného zrna.
Krajina pôvodu: Taliansko a USA.
Kalorické tabuľky
100 g | |
Energetická hodnota | 1474 kJ / 349 kcal |
Tuky | 5,14 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,8 g |
Sacharidy | 60,7 g |
- z toho cukry | 1,3 g |
Vláknina | 8,7 g |
Bielkoviny | 10,7 g |
Soľ | <0,01 g |
Návod na použitie:
Príprava popcornu v hrnci:
- Kukuricu nasypeme do hrnca s rozohriatym olejom tak, aby kukurica pokryla iba dno.
- Prikryjeme pokrievkou.
- Akonáhle budú intervaly medzi pukaním kukurice dlhšie ako 5 sekúnd, varič vypneme.
- Na ochutenie je možné kukuricu posypať soľou, alebo dochutiť lyžičkou masla.
Príprava popcornu v mikrovlnnej rúre:
- Kukuricu nasypeme do misky alebo papierového vrecúška.
- Misku zľahka prikryjeme vekom a vložíme do mikrovlnnej rúry na najvyšší výkon na cca 3 až 4 minúty.
- Hneď ako budú intervaly medzi pukaním kukurice dlhšie ako 5 sekúnd, rúru vypnite.
- Pozor: po vybratí popcornu z mikrovlnky je miska horúca!
- Na ochutenie je možné kukuricu posypať soľou, alebo dochutiť lyžičkou masla
Upozornenie
- Potravina.
- Skladujte v suchu a chlade, mimo priameho slnečného žiarenia.
- Vilgain sro, Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Ič 29269555.