Vilgain Kečup je lahodný kečup bez pridaného cukru a iných sladidiel. Má mierne kyslú a korenenú chuť.
Na výrobu nepoužívame paradajkový koncentrát, ale skutočné na slnku vyzreté BIO paradajky. Tie sú dochutené zmesou prírodného korenia. Kečup neobsahuje žiadne umelé farbivá, arómy, konzervanty či zvýrazňovače chuti.
Kečup obsahuje lykopén, čo je hlavný karotenoid, ktorý sa prirodzene vyskytuje v paradajkách a je významným antioxidantom. Práve antioxidanty zo stravy dopĺňajú prirodzenú antioxidačnú schopnosť organizmu a pomáhajú chrániť bunky pred poškodením voľnými radikálmi. Tepelnou úpravou paradajok navyše obsah využiteľného lykopénu pre ľudský organizmus stúpa. Využiteľnosť môžeš ešte zvýšiť tým, že s kečupom prijmeš zdroj tuku.
Ty sám/sama určite najlepšie vieš, ako s kečupom naložiť. Môžeš ho použiť ako omáčku k zdravému variantu "hranolčekov" alebo ho pridať do marinády na mäso, zeleninu či tofu. Skvelý je tiež na dochutenie omáčok a ďalších varených jedál. Fantázii a chutiam sa medze nekladú.