Pamätáte sa na tie prázdniny u babičky? Vôňa masla, škorice a šťavnatých jabĺk sa šírila celým domom. Prilákala aj maškrtné detské jazýčky, ktoré ujedali barónkine rezy potajomky priamo z plechu. Tie časy sú už dávno preč. Teraz hostíte babičku vy. Čo tak jej to rovnako oplatiť? Naservírujte jej našu zdravšiu a nemenej dobrú verziu legendárnych barónkiných rezov.
1 porcia obsahuje
- 157 kcal
- 19 g sacharidov
- 5 g tukov
- 9 g bielkovín
Na 24 porcií
- 8 žĺtkov
- 100 g ghee
- 500 g tvarohu
- 700 g špaldovej múky
- 100 g vanilkového proteínu
- 60 g xylitolu
- 2 balenia kypriaceho prášku
- 1300 g jabĺk
- 2 lyžice škorice
- 40 g hrozienok
- 40 g pekanových orechov
- 8 bielkov
- 300 g tvarohu
- vanilkové stéviové kvapky
Postup
-
Rúru predhrejeme na 180 °C.
-
V mise vymiešame žĺtky, ghí a tvaroh.
-
V inej mise zmiešame múku, proteín, sladidlo a kypriaci prášok.
-
Tekuté ingrediencie pridáme k suchým a spracujeme cesto, ktoré následne rozdelíme na 2/3 a 1/3.
-
1/3 cesta zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do mrazničky. Zvyšné 2/3 cesta natlačíme do plechu vyloženého papierom na pečenie.
-
Jablká postrúhame nahrubo a zmiešame so škoricou, hrozienkami a orechmi. Hotovú zmes rozprestrieme na cesto v plechu. Náš plech mal veľkosť 32 cm x 25 cm.
-
Tvaroh ochutíme pomocou stéviových kvapiek. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého opatrne vmiešame pripravený tvaroh. Následne tvarohový sneh navrstvíme na jablká.
-
Na vrch koláča postrúhame zvyšnú 1/3 cesta.
-
Pečieme asi pol hodinu dozlatista.
-
Dobrú chuť!