Prípravou a varením tradičného ramenu strávite v kuchyni niekoľko hodín. A čo si budeme nahovárať, komu by sa to chcelo. Prácu sme si preto uľahčili hneď v niekoľkých bodoch. Výsledkom je aj tak výborná a sýta polievka na štýl ramen.
1 porcia obsahuje
- 390 kcal
- 37 g sacharidov
- 13 g tukov
- 28 g bielkovín
Na 2 porcie
- 7 g húb shitake
- 160 g kuracieho mäsa
- 25 g sójovej omáčky
- 1 čajová lyžička trstinového cukru
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 plátky zázvoru
- 500 ml kuracieho vývaru
- 200 g rezancov ramen
- 2 vajcia
- koriander
- 1 jarná cibuľka
- 1 reďkovka
- sezam
Postup
-
Do hrnca s približne pol litrom vody pridáme cesnak, zázvor, sójovku a cukor. Povaríme niekoľko minút. Pridáme tekutý kupovaný bujón a ochutnáme. Ak sa nám bude vývar zdať nevýrazný, pridáme ešte trochu sójovky. Do vývaru môžeme pridať aj korenie (stačí na špičku noža) – sušený zázvor, cesnak, mletú rascu a škoricu. Z vývaru nakoniec vytiahneme cesnak aj zázvor.
-
Rezance ramen si uvaríme podľa návodu. Rovnomerne rozdelíme do dvoch misiek, pridáme orestované mäso, huby nakrájané na plátky a rozkrojené vajíčko (ktoré sme si predtým uvarili namäkko). Ozdobíme cibuľkou, reďkovkou, koriandrom a sezamom. Ihneď podávame.
-
Nezabudnite sa s nami podeliť o svoje výtvory! Radi si ich prezrieme pod #aktinrecepty.