Že Američania vedia, čo je dobré, to sa musí uznať. Kombinácia šťavnatej marmelády a lahodného arašidového masla je skrátka gastronomickou neresťou a skvostom v jednom. My sme túto symfóniu chutí doplnili ešte krémovou pudingovou vrstvou a hľa! Nedeľný dezert je na svete.
1 porcia obsahuje
- 146 kcal
- 16 g sacharidov
- 6 g tukov
- 7 g bielkovín
Na 32 porcií
- 240 g ovsených vločiek
- 100 g kokosovej múky
- 80 g datlí
- 60 g kokosového oleja
- vanilkové Flavour Drops
- 400 ml vody
- 2 balenia vanilkového pudingu
- 500 ml mlieka
- 60 g vanilkového proteínu
- 500 g tvarohu
- 400 g jahodovej marmelády
- 120 g arašidového masla
- 40 g arašidov
Postup
-
Najskôr si pripravíme korpus. Datle zalejeme horúcou vodou a necháme ich v nej pár minút, aby zmäkli. Potom ich scedíme, zmiešame so zvyšnými ingredienciami a všetko spoločne rozmixujeme. Cesto natlačíme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť do rúry predhriatej na 170 °C na 15 minút.
-
Medzitým si uvaríme puding v 250 ml mlieka (na obale býva odporučených 500 ml mlieka, ale my chceme puding hustejší). Po uvarení pridáme do pudingu proteínový prášok spolu s tvarohom a vymiešame krém. Necháme chvíľu vychladnúť.
-
Na korpus rozotrieme krém, ktorý rovnomerne pokryjeme marmeládou. Na marmeládu po lyžičkách nanesieme arašidové maslo a pomocou špajdle vytvoríme mramorovanie. Posypeme arašidami a dáme piecť na ďalších 10 minút.
-
Po vychladnutí pekne nafotíme a o výsledok sa podelíme na Instagrame s hashtagom #aktinrecepty.