Podpor svoj výkon najlepšími produktmi na trhu
- Nadváha a obezita
- Kardiovaskulárne ochorenie a vysoký krvný tlak
- Cukrovka
- Zvýšenie rizika vzniku nádorových ochorení
naozajstnej kvality za dostupné ceny
čerstvý produkt
Vyhni sa prostredníkom, kupuj priamo od výrobcu a dostaň tak VIAC za MENEJ
- Kvalitné ingrediencie bez balastu
- Krátke zloženie bez zložiek umelo vylepšujúce chuť či konzervantov
- Čerstvé, vyrábané v malých šaržiach, obdržíš produkt mnohokrát iba pár dní od výroby
- Za rovnakú alebo lepšiu cenu lepší produkt kvôli absencii priekupníkov a minimálnymi nákladmi na marketing
- Balastné látky nízkej kvality 👇👇👇
- Potenciálne škodlivé ingrediencie umelo vylepšujúce chuť a trvanlivosť
- Mesiace aj roky od výroby, kvôli potrebe vyrábať v obrovských šaržiach na cudzích výrobných linkách
- Za rovnakú alebo vyššiu cenu horší produkt kvôli viacnákladom na priekupníkov, marketingové masáže
Ako sa líšime od konkurencie?
- 🐄 z mlieka kráv kŕmených trávou
- 🇳🇱 surovina z Holandska
- ✅ šetrne spracované ultrafiltráciou za studena
- ✅ dochutenie z prírodných zdrojov
- ✅ prírodné sladidlo zo stévie
- ✅ bez farbív
- 🤨 neznáme kŕmenie zvieraťa
- 🤨 neznámy pôvod hlavnej suroviny
- 🤨 neznáma metóda spracovania či filtrácie
- ⛔️ umelé dochutenie
- ⛔ syntetické sladidlo sukralóza
- ⛔️ umelé farbivá
- 4 ingrediencie
- 76 % lieskové orechy (6x viac)
- 17 % BIO kokosový cukor (3x menej)
- ✅ kvalitné tuky z orechov a kakaového masla
- ✅ bez emulgátorov
- ✅ bez aróm
- 7 ingrediencií
- 🤨 13 % lieskové orechy
- 🤨 56 % rafinovaný cukor
- 🤨 lacný zdroj tukov palmový olej
- 🥴 emulgátory lecitíny
- ⛔️ umelá aróma
- 5 ingrediencií (o 29 % menej)
- ✅ bez konzervantov
- ✅ bez emulgátorov
- ✅ extra panenský olivový olej
- ✅ vyrobené v Taliansku
- ✅ z ekologického poľnohospodárstva
- 7 ingrediencií
- 🤨 neznáma krajina pôvodu
- 🤨 rafinovaný repkový olej
- 🤨 rafinovaná múka
- ⛔ propionán vápenatý, sorban draselný
- 🤨 nie je z ekologického poľnohospodárstva
- 7 ingrediencií (2x menej)
- 22 % bielkovín z mlieka
- 42 % orechov (21x viac)
- 7,3 % vlákniny (2x viac)
- ✅ kvalitné tuky z orechov
- ✅ bez konzervantov, emulgátorov a aromat
- 16 ingrediencií
- 22 % bielkovín zo sóje a hrachu
- 2 % orechov
- 4 % vlákniny
- 🤨 rafinovaný slnečnicový olej
- 🤨️ balast: emulgátory, arómy, maltodextrín
- 9 ingrediencií
- 27 % cukru (2x menej)
- 7 g vlákniny (2x viac)
- ✅ bez rafinovaných olejov
- ✅ bez aróm
- ✅ bez emulgátorov a konzervantov
- 9 ingrediencií
- 🤨 48 % cukru
- 3,6 g vlákniny
- 🤨️ kyselina citrónová a laktóza
- ⛔ TBHQ
- ⛔️ polyglycerol polyricinoleát
- 7 ingrediencií (2x menej)
- 10 % cukru (3x menej)
- 15 % vlákniny (4x viac)
- ✅ kvalitné tuky z orechov a ghí
- ✅ bez emulgátorov a konzervantov
- ✅ bez farbív a aróm
- 14 ingrediencií
- 32 % invertného cukru
- 4 % vlákniny
- 🤨️ rafinovaný palmový a repkový olej
- 🤨 balast: emulgátory a sójová múka
- ️⛔ farbivo anatto a umelá aróma
Dôraz na produkt,
nie na lživú reklamu
Iba kvalitné ingrediencie s jasným pôvodom
Nekompromisná kontrola, bezpečnosť a udržateľnosť všetkých produktov
Najnovšie laboratórne testy na stiahnutie
Rozmrazované pečivo z polotovarov
👉 Kombinácie vysokého obsahu tuku a jednoduchých cukrov zvyšujú hladinu inzulínu neúmerne viac, než aká je glykemická odpoveď nášho tela.
Na čo si dať pozor?
⚠️ Starter pack pre rozvoj cukrovky
Kombinácia jednoduchých cukrov a tuku nám skrátka chutí a chceme jej viac a viac. Nárazovo však zvyšuje hladinu inzulínu, a pokiaľ sme v tomto stave často a dlhodobo, môžeme si privodiť diabetes.
⚠️ Nekvalitné „čokoládové“ polevy
Na obale si síce môžeš prečítať "kakaová" alebo dokonca "čokoládová" poleva, chuťovo aj zložením to však kvalitnú čokoládu nevidelo ani z vlaku. Čokoládové polevy na pečive sú často vyrobené zo stužených tukov a kakao takmer neobsahujú. Výrobca tak šetrí, pre teba je to ale veľmi zlá investícia do dlhodobého zdravia.
⚠️ Celý rad prídavných látok
Konzervanty, emulgátory, leštiace látky, umelé farbivá a arómy. Tieto látky síce predlžujú trvanlivosť a zlepšujú vzhľad či chuť pečiva, ale pre ľudské telo majú mizivý prínos. Naopak sa pri dlhodobej konzumácii spája s celým radom zdravotných rizík.
💡 Alternatívne riešenie
Vhodnou alternatívou je celozrnné pečivo s orechovým maslom, ktoré ťa zasýtia a zároveň dodá kvalitné tuky aj ďalšie dôležité mikroživiny z orieškov. Nemenej prospešným a chutným doplnkom je aj kvalitný džem a sladké pečivo z polotovarov skvele nahradí naše mini pizze s tvarohom alyofilizovaným ovocím. S lanou variantou je potom žitný chlieb s kvalitnou paštétou, uvareným mäsom alebo slaným orechovým maslom.
- ⚠️️ obsah lacných tukových náhrad – palmový tuk, repkový olej, kokosový tuk
- ⚠️ 31 ingrediencií, z ktorých väčšina nemá pre ľudskú výživu žiadnu pridanú hodnotu
- ⚠️ iba 1,5 % kakaového prášku
- ⚠️ len 1,2 g vlákniny na 1 donut
- ⚠️ difosforečnany sú považované za bezpečné látky, nadmerný príjem fosforu však môže pri dlhodobej konzumácii viesť k zníženiu množstva vápnika v organizme, a negatívne tak ovplyvniť zdravie kostí a zubov.
- ⚠️️ cukor v zložení na prvom mieste
- ⚠️ vysoký obsah cukru (25 % obsahu)
- ⚠️ 18 ingrediencií, z ktorých väčšina nemá pre ľudskú výživu žiadnu pridanú hodnotu
- ⚠️ nízky obsah kakaa
- ⚠️ obsah lacných tukových náhrad – repkový olej
- ⚠️ difosforečnany sú považované za bezpečné látky, nadmerný príjem fosforu však môže pri dlhodobej konzumácii viesť k zníženiu množstva vápnika v organizme, a negatívne tak ovplyvniť zdravie kostí a zubov.
- ⚠️ fosforečnan vápenatý je v menšom množstve neškodný, vo väčšej miere ale môže spôsobiť nerovnováhu medzi vápnikom a fosforom
- ⚠️️ vysoký obsah nasýtených mastných kyselín (26 % RHP* v 1 čokorolke)
- ⚠️ 0 g vlákniny
- ⚠️ 32 ingrediencií, z ktorých väčšina nemá pre ľudskú výživu žiadnu pridanú hodnotu
- ⚠️ obsahuje zahusťovadlá, emulgátory a stabilizátory
- ⚠️ obsah lacných tukových náhrad – palmový tuk, repkový olej, kokosový tuk
- ⚠️ vysoký obsah cukru (16 % obsahu)
- ⚠️ difosforečnany sú považované za bezpečné látky, nadmerný príjem fosforu však môže pri dlhodobej konzumácii viesť k zníženiu množstva vápnika v organizme, a negatívne tak ovplyvniť zdravie kostí a zubov.
- ⚠️ acetát zosieťovaného fosfátového škrobu je v menšom množstve neškodný, vo väčšej miere ale môže spôsobiť nerovnováhu medzi vápnikom a fosforom