O našej značke Vilgain®

Podpor svoj výkon najlepšími produktmi na trhu

4,5/5
Cez 116 230 overených recenzií
🍋 Bez umelých konzervantov
🍇 Bez umelých farbív a sladidiel
👅 Bez umelých aróm a zvýrazňovačov chutí
🌻 Bez rafinovaného oleja
🍬 Bez maltitolu
🥩 Živočíšne produkty z etických chovov
🧪 Bez sukralózy
Máme viac ako 382 348 spokojných zákazníkov
4,5/5
(116 230 recenzií)
Prečo vznikol projekt Vilgain?
🗑️
Na trhu je obrovské množstvo produktov, ktoré nám viac škodia ako pomáhajú.
💸
Veľké korporáty do nás tlačia skrze manipulatívnu reklamu lživú agendu o prospešnosti svojich výrobkov.
🙍🏻‍♀️🙍🏻‍♂️
Výsledkom sú strhaní ľudia s problémami udržať svoje telo funkčné a myseľ bystrou.
🔥
Toto prezrenie nás v Aktine prinútilo k vytvoreniu značky Vilgain® cez ktorú tvoríme skutočne prínosné produkty.
Michal Hubík
Vilgain CEO & Founder
Čo sú teda tie hlavné problémy produktov v bežných obchodoch?
Dnes 03:36
Často nenájdeš produkty, ktoré sú pre tvoje telo skutočne prospešné. Značná časť z nich nedoplní ani základné živiny a sú plné potenciálne škodlivých látok.
Tu máš pár príkladov 👇👇👇
Raňajkové cereálie
  • ⚠️️ Vysoký obsah rafinovaného cukru
  • ⚠️️ Zle využiteľné vitamíny a minerálne látky
  • ⚠️️ Vysoko priemyselne spracovaná potravina
Hotové bagety a sendviče
  • ⚠️️ Vysoký obsah tukov
  • ⚠️️ Komplikované, obsiahle zloženie
  • ⚠️️ Nevyvážený pomer živín
Sladké malinovky
  • ⚠️ Vysoký obsah cukru
  • ⚠️️ Nulová sýtiaca schopnosť
  • ⚠️️ Rad aditív
Údeniny
  • ⚠️ Obsah rizikových látok
  • ⚠️ Spracovanie údením
  • ⚠️ Soľ a nasýtené tuky
Čokoládové tyčinky
  • ⚠️ Vysoký podiel cukru a lacných olejov
  • ⚠️ Vysoko kalorické potraviny
  • ⚠️ Mizivý nutričný prínos
Fast food
  • ⚠️ Nízka sýtiaca schopnosť
  • ⚠️ Vysoký obsah soli
  • ⚠️ Minimum vitamínov a vlákniny
Tavené syry
  • ⚠️ Vysoké množstvo soli
  • ⚠️ Nízky podiel bielkovín
  • ⚠️ Fosforečné taviace soli
Rozmrazované pečivo z polotovarov
  • ⚠️ Starter pack pre rozvoj cukrovky
  • ⚠️ Nekvalitné “čokoládové” polevy
  • ⚠️ Celý rad prídavných látok
Lahôdkové nátierky a šaláty
  • ⚠️ Vysoký obsah tuku
  • ⚠️ Balastné ingrediencie a látky
  • ⚠️ Vysoké množstvo soli, nízky obsah vlákniny
Orieškové nátierky
  • ⚠️ Minimálny obsah orechov a kakaa
  • ⚠️ Neznáma kvalita a pôvod orechov
  • ⚠️ Vysoký obsah cukru, olejov a aditív
Dnes 03:38
ok, mrknem na to 👀
Hmm vďaka, ako to reálne môže ovplyvniť moje zdravie?
Existuje nespočetné množstvo štúdií potvrdzujúcich celý rad negatívnych dopadov na naše telo. Viní sa hlavne nízka kvalita a extrémne spracovanie ingrediencií, z ktorých tie potraviny sú. Ďalej nízka sýtivosť, extrémne vysoké obsahy rafinovaných cukrov a olejov, zvýrazňovačov chutí a veľa ďalšieho ako sme písali vyššie.
Nechcem ťa veľmi desiť, ale prikladám pár dokázaných pre ilustráciu nižšie.
  • Nadváha a obezita
  • Kardiovaskulárne ochorenie a vysoký krvný tlak
  • Cukrovka
  • Zvýšenie rizika vzniku nádorových ochorení
Chcem sa dozvedieť viac
Vilgain® misia
Tvoriť užitočné produkty
naozajstnej kvality za dostupné ceny
Ako sa líšime od ostatných?
Všetko pod jednou strechou. Vývoj, výroba, sklad, predajne aj eshop
Vývoj
R&D tím vyvíja produkt v našom vývojovom centre
Výroba
Suroviny navezieme do výroby, vyrobíme produkt a zabalíme
Online predaj
Kupuješ si
čerstvý produkt
Distribúcia
Okamžite ho balíme a posielame k tebe

Vyhni sa prostredníkom, kupuj priamo od výrobcu a dostaň tak VIAC za MENEJ

Vďaka nášmu business modelu sme schopní ušetriť a re‑investovať do vývoja a top level ingrediencií. Vo výsledku dostaneš buď lepší produkt za rovnakú cenu, alebo lepšiu cenu na už zavedený produkt. Tak ako tak odchádzaš s lepším dealom 😎
Náklady
Bežný výrobca
Náklady
Ingrediencie
Marketing
Prostredníci
Produkt
Produkt
11 ingrediencií
Mliečny proteín, tapioková vláknina, mandle, kokosový sirup, kakaová hmota, čakanková vláknina, glycerol, cukor, kakaové maslo, kakaový prášok, morská soľ.
34 ingrediencií
Sójový proteínový izolát, srvátkový proteínový koncentrát, sójové vločky, glukózo‑fruktózový sirup, cukor, palmojadrový tuk, palmový tuk, bambucký tuk, sušená srvátka a jogurt, sójový lecitín, kyselina citrónová, aróma, soľ, tekutý invertný cukor, sušené odstredené mlieko, slnečnicový lecitín, aróma, farbivo E 160c, brusnice, slnečnicový olej, kokos, oxid siričitý, ryža, E 471, repkový lecitín, L‑glutamín, aróma, farbivá E 122E 133, guarová guma, zmes prírodných tokoferolov, aróma, nikotínamid, riboflavín.
v obmedzenom množstve ôk
nevhodné ingrediencie
Vilgain® produkt
    1. Kvalitné ingrediencie bez balastu
    2. Krátke zloženie bez zložiek umelo vylepšujúce chuť či konzervantov
    3. Čerstvé, vyrábané v malých šaržiach, obdržíš produkt mnohokrát iba pár dní od výroby
    4. Za rovnakú alebo lepšiu cenu lepší produkt kvôli absencii priekupníkov a minimálnymi nákladmi na marketing
Bežný produkt
    1. Balastné látky nízkej kvality 👇👇👇
    2. Potenciálne škodlivé ingrediencie umelo vylepšujúce chuť a trvanlivosť
    3. Mesiace aj roky od výroby, kvôli potrebe vyrábať v obrovských šaržiach na cudzích výrobných linkách
    4. Za rovnakú alebo vyššiu cenu horší produkt kvôli viacnákladom na priekupníkov, marketingové masáže

Ako sa líšime od konkurencie?

  • 🐄 z mlieka kráv kŕmených trávou
  • 🇳🇱 surovina z Holandska
  • ✅ šetrne spracované ultrafiltráciou za studena
  • ✅ dochutenie z prírodných zdrojov
  • ✅ prírodné sladidlo zo stévie
  • ✅ bez farbív
Divider
  • 🤨 neznáme kŕmenie zvieraťa
  • 🤨 neznámy pôvod hlavnej suroviny
  • 🤨 neznáma metóda spracovania či filtrácie
  • ⛔️ umelé dochutenie
  • ⛔ syntetické sladidlo sukralóza
  • ⛔️ umelé farbivá
  • 4 ingrediencie
  • 76 % lieskové orechy (6x viac)
  • 17 % BIO kokosový cukor (3x menej)
  • ✅ kvalitné tuky z orechov a kakaového masla
  • ✅ bez emulgátorov
  • ✅ bez aróm
Divider
  • 7 ingrediencií
  • 🤨 13 % lieskové orechy
  • 🤨 56 % rafinovaný cukor
  • 🤨 lacný zdroj tukov palmový olej
  • 🥴 emulgátory lecitíny
  • ⛔️ umelá aróma
  • 5 ingrediencií (o 29 % menej)
  • ✅ bez konzervantov
  • ✅ bez emulgátorov
  • ✅ extra panenský olivový olej
  • ✅ vyrobené v Taliansku
  • ✅ z ekologického poľnohospodárstva
Divider
  • 7 ingrediencií
  • 🤨 neznáma krajina pôvodu
  • 🤨 rafinovaný repkový olej
  • 🤨 rafinovaná múka
  • ⛔ propionán vápenatý, sorban draselný
  • 🤨 nie je z ekologického poľnohospodárstva
  • 7 ingrediencií (2x menej)
  • 22 % bielkovín z mlieka
  • 42 % orechov (21x viac)
  • 7,3 % vlákniny (2x viac)
  • ✅ kvalitné tuky z orechov
  • ✅ bez konzervantov, emulgátorov a aromat
Divider
  • 16 ingrediencií
  • 22 % bielkovín zo sóje a hrachu
  • 2 % orechov
  • 4 % vlákniny
  • 🤨 rafinovaný slnečnicový olej
  • 🤨️ balast: emulgátory, arómy, maltodextrín
  • 9 ingrediencií
  • 27 % cukru (2x menej)
  • 7 g vlákniny (2x viac)
  • ✅ bez rafinovaných olejov
  • ✅ bez aróm
  • ✅ bez emulgátorov a konzervantov
Divider
  • 9 ingrediencií
  • 🤨 48 % cukru
  • 3,6 g vlákniny
  • 🤨️ kyselina citrónová a laktóza
  • ⛔ TBHQ
  • ⛔️ polyglycerol polyricinoleát
  • 7 ingrediencií (2x menej)
  • 10 % cukru (3x menej)
  • 15 % vlákniny (4x viac)
  • ✅ kvalitné tuky z orechov a ghí
  • ✅ bez emulgátorov a konzervantov
  • ✅ bez farbív a aróm
Divider
  • 14 ingrediencií
  • 32 % invertného cukru
  • 4 % vlákniny
  • 🤨️ rafinovaný palmový a repkový olej
  • 🤨 balast: emulgátory a sójová múka
  • ️⛔ farbivo anatto a umelá aróma

Dôraz na produkt,
nie na lživú reklamu

Farebný obal, pekná reklama, slovíčkárenie na prednej strane obalu. Všetky produkty s pohoršujúcim zložením tieto 3 veci majú. Ich výrobcovia ťa týmto nenápadne manipulujú na kúpu produktu, ktorý tvojmu telu nedá nič užitočné. Nevyberaj podľa krikľavých obalov. Čítaj zloženie a jedz to, čo má potenciál ti skvalitniť život.

Iba kvalitné ingrediencie s jasným pôvodom

Z mizerných ingrediencií sa dá vyrobiť jedine mizerný produkt. Preto si dávame ohromne záležať na tom, z akej lokality a od akého dodávateľa suroviny berieme. Tu ti predstavujeme len zopár príkladov z mnohých:
Ovsené vločky z Fínska
Studená fínska klíma a eko‑poľnohospodárstvo je pre pestovanie ovsa úplne ideálna. Tunajšia pôda je čistá s minimom hnojív. Naše vločky sú certifikované ako bez obsahu glyfosátov.
Čaj Vilgain Matcha z Japonska
Sopečná pôda dodáva matcha čaju vysoký obsah mikroživín. Pestuje sa v tieni a ručne sa zbierajú len tie najlepšie lístky. Melie sa na veľmi jemný prášok pre krémovú konzistenciu.
Šťavnaté sardinky z Jadranského mora
Teplé vody s bohatou biodiverzitou poskytujú sardinkám ideálne podmienky na život. Oblasť lovu je ďaleko od priemyslu, takže sú vody čisté.
Čerstvé lieskové orechy z Piemonte
V tejto talianskej oblasti majú kráľovskú starostlivosť a optimálnu klímu. Aby mali kríky dostatok živín, tak sa ich pestuje maximálne 500 na 1 hektár.
Grass‑fed Srvátkový proteín z Holandska
Voľne sa pasúce kravy na holandských pastvinách = etickejší chov a kvalitnejšie mlieko s vyšším zastúpením mastných kyselín (omega‑3).
Kávové bôby z Peru
Šetrne a vždy čerstvo pre nás pražené kávové zrná od peruánskeho farmára. Očakávaj jasný pôvod, profesionálna starostlivosť skúseného pražiča a z toho nezameniteľná chuť i efekt výbornej kávy.
Olivový olej z oblasti Rethymno na Kréte
Olivy zo stromu koroneiki (kráľ olivovníkov) starostlivo spracováva tradičná rodinná firma do extra panenského olivového oleja.
Výberové mäso zo slovenských fariem etického chovu
Poctivá práca českých mäsiarov, žiadne odbité zmesi bohviečoho z veľkých mäsokombinátov. Chuťou aj kvalitou neporovnateľné.
Kanadský javorový sirup s bohatou komplexnou chuťou
Miestne studené jarné dni vytvárajú perfektné prostredie pre produkciu javorovej miazgy. Tá sa získava udržateľne – tak aby výroba mohla prebiehať dlhodobo.
RAW nefiltrovaný med z CHKO Jeseníky
Med je zlatistý dar prírody, ktorý sa ale dá ľahko znehodnotiť. Preto ho odoberáme nerafinovaný, raw z najčistejšej prírody u nás.
Paradajky zo slnečného Talianska
Stredozemná klíma, úrodná pôda bohatá na živiny a tradičné šetrné postupy spracovania sú zárukou tých najchutnejších paradajok. Tá naša ručne zbierame a pomaly sušíme na slnku.
Kokosová produkcia zo Srí Lanky
Tropická klíma tvorí optimálne podmienky na pestovanie kokosových paliem. Vďaka tomu potom kokosové produkty prekypujú šťavnatosťou, vôňou a chuťou.
Fleur de Sel z Grécka
Kryštáliky soli z priezračných vôd okolo Mesolonghi, ktoré farmári počas slnečných večerov ručne zbierajú má chrumkavú textúru, ktorá sa v ústach rýchlo rozpúšťa a nie je chemicky čistená.
Bazalkové pesto z talianskej Ligúrie
Teplá, slnečná klíma a úrodná pôda vytvára perfektné miesto na pestovanie bazalky s výnimočne intenzívnou sviežou chuťou a arómou.
Pridaj sa k 443 970 odoberajúcich unikátneho emailu o Vilgain novinkách
Odoslaním formulára súhlasíš s zásadami ochrany súkromia.

Rozmrazované pečivo z polotovarov

esc

👉 Kombinácie vysokého obsahu tuku a jednoduchých cukrov zvyšujú hladinu inzulínu neúmerne viac, než aká je glykemická odpoveď nášho tela.

Na čo si dať pozor?

⚠️ Starter pack pre rozvoj cukrovky

Kombinácia jednoduchých cukrov a tuku nám skrátka chutí a chceme jej viac a viac. Nárazovo však zvyšuje hladinu inzulínu, a pokiaľ sme v tomto stave často a dlhodobo, môžeme si privodiť diabetes.


⚠️ Nekvalitné „čokoládové“ polevy

Na obale si síce môžeš prečítať "kakaová" alebo dokonca "čokoládová" poleva, chuťovo aj zložením to však kvalitnú čokoládu nevidelo ani z vlaku. Čokoládové polevy na pečive sú často vyrobené zo stužených tukov a kakao takmer neobsahujú. Výrobca tak šetrí, pre teba je to ale veľmi zlá investícia do dlhodobého zdravia.


⚠️ Celý rad prídavných látok

Konzervanty, emulgátory, leštiace látky, umelé farbivá a arómy. Tieto látky síce predlžujú trvanlivosť a zlepšujú vzhľad či chuť pečiva, ale pre ľudské telo majú mizivý prínos. Naopak sa pri dlhodobej konzumácii spája s celým radom zdravotných rizík.

💡 Alternatívne riešenie

Vhodnou alternatívou je celozrnné pečivoorechovým maslom, ktoré ťa zasýtia a zároveň dodá kvalitné tuky aj ďalšie dôležité mikroživiny z orieškov. Nemenej prospešným a chutným doplnkom je aj kvalitný džem a sladké pečivo z polotovarov skvele nahradí naše mini pizze s tvarohom alyofilizovaným ovocím. S lanou variantou je potom žitný chliebkvalitnou paštétou, uvareným mäsom alebo slaným orechovým maslom.

Donut s čokoládovou polevou
  • ⚠️️ obsah lacných tukových náhrad – palmový tuk, repkový olej, kokosový tuk
  • ⚠️ 31 ingrediencií, z ktorých väčšina nemá pre ľudskú výživu žiadnu pridanú hodnotu
  • ⚠️ iba 1,5 % kakaového prášku
  • ⚠️ len 1,2 g vlákniny na 1 donut
  • ⚠️ difosforečnany sú považované za bezpečné látky, nadmerný príjem fosforu však môže pri dlhodobej konzumácii viesť k zníženiu množstva vápnika v organizme, a negatívne tak ovplyvniť zdravie kostí a zubov.
Zloženie: Pšeničná múka, palmový olej, cukor, pitná voda, palmový tuk, repkový olej, droždie, kakaový prášok so zníženým obsahom tuku (1,5 %), emulgátory (stearoyl‑2‑mliečnan sodný, estery mono- a diglyceridov mastných kyselín s kyselín mono- a diacetylvinnou, mono- a diglyceridy mastných kyselín, lecitíny), kokosový tuk, sójová múka, lepok (pšeničný), kypriace látky (difosforečnany, uhličitany sodné), jedlá soľ s jódom (jedlá soľ, jodičnan draselný), mliečna čokoláda ( cukor, kakaové maslo, sušené plnotučné mlieko, kakaová hmota, prírodná aróma (vanilka)) (0,3 %), bambucký tuk, sušené plnotučné mlieko, pšeničný škrob, aróma, sušené droždie, leštiace látky (šelak, arabská guma), farbivo (karotény), antioxidant (kyselina l‑askorbová).
Muffin s čokoládovými kúskami
  • ⚠️️ cukor v zložení na prvom mieste
  • ⚠️ vysoký obsah cukru (25 % obsahu)
  • ⚠️ 18 ingrediencií, z ktorých väčšina nemá pre ľudskú výživu žiadnu pridanú hodnotu
  • ⚠️ nízky obsah kakaa
  • ⚠️ obsah lacných tukových náhrad – repkový olej
  • ⚠️ difosforečnany sú považované za bezpečné látky, nadmerný príjem fosforu však môže pri dlhodobej konzumácii viesť k zníženiu množstva vápnika v organizme, a negatívne tak ovplyvniť zdravie kostí a zubov.
  • ⚠️ fosforečnan vápenatý je v menšom množstve neškodný, vo väčšej miere ale môže spôsobiť nerovnováhu medzi vápnikom a fosforom
Zloženie: Cukor krupica, vajcia, pasterizovaný vaječný bielok, pasterizovaný vaječný žĺtok, rastlinný olej repkový, voda, pšeničná múka hladká, zmes na muffiny: pšeničná múka, kakaový prášok 18,5 %, odtučnený kakaový prášok 8,5 %, čokoláda, cukor, kakaová hmota, odtučnený kakaový prášok, kypriace látky: E500(ii) - Hydrogénuhličitan sodný, E450 - Difosforečnany, E341 - Fosforečnany vápenaté, rastlinný olej, pšeničný škrob, emulgátory: E477 - Estery propylénglykolu s mastnými kyselinami, E471 - Mono - a diglyceridy mastných kyselin, E481 - Stearoylaktylát sodný, aróma, stabilizátor: E415 - Xanthan.
Čokorolka s pudingom
  • ⚠️️ vysoký obsah nasýtených mastných kyselín (26 % RHP* v 1 čokorolke)
  • ⚠️ 0 g vlákniny
  • ⚠️ 32 ingrediencií, z ktorých väčšina nemá pre ľudskú výživu žiadnu pridanú hodnotu
  • ⚠️ obsahuje zahusťovadlá, emulgátory a stabilizátory
  • ⚠️ obsah lacných tukových náhrad – palmový tuk, repkový olej, kokosový tuk
  • ⚠️ vysoký obsah cukru (16 % obsahu)
  • ⚠️ difosforečnany sú považované za bezpečné látky, nadmerný príjem fosforu však môže pri dlhodobej konzumácii viesť k zníženiu množstva vápnika v organizme, a negatívne tak ovplyvniť zdravie kostí a zubov.
  • ⚠️ acetát zosieťovaného fosfátového škrobu je v menšom množstve neškodný, vo väčšej miere ale môže spôsobiť nerovnováhu medzi vápnikom a fosforom
Zloženie: Múka (pšenica), voda, rastlinné oleje a tuky (palmový; repkový), cukor, kakaová hmota, droždie, sladká sušená srvátka (mlieko), modifikovaný škrob, vajcia, pšeničný lepok, kakaové maslo, soľ, sušené odstredené mlieko, emulgátor (lecitíny), mliečny tuk, zahusťovadlo (E401), sušená smotana (mlieko), stabilizátor (E516; E450), dochucovadlo, látka zlepšujúca múku (kyselina askorbová), extrakt z mrkvy, enzýmy, prírodná vanilková aróma.
*RHP – Referenčná hodnota príjmu u priemernej dospelej osoby (8400 kJ / 2000 kcal).

Notifikácia

Povoliť cookies na Aktin.sk?