Máš chuť na niečo iné ako doteraz? Čo tak si urobiť domáce chrumkavé škoricové cereálie z toasťáka? Je to veľmi jednoduché a celkom rýchle. Potom už len zaleješ mliekom a môžeš raňajkovať alebo si ich dáš ako snack.
1 porcia obsahuje
- 364 kcal
- 63,4 g sacharidov
- 5,6 g tukov
- 11,4 g bielkovín
Na 3 porcie
- 50 ml vody
- 65 g medu
- 1,5 lyžica škorice
- 9 plátkov Vilgain sandwich bread
Postup
-
Ako prvé si pripravíme náplň tak, že zmiešame vodu s medom a škoricou. Potom rozvaľkáme toastový chlieb a po lyžiciach na každý natrieme škoricovú zmes.
-
Zmes natrieme na celý toast až po okraj. Tam, kde ho budeme zliepať, necháme čisté miesto. Na daný kraj dáme dostatočné množstvo medu a popritláčame, aby to dobre držalo.
-
Takto pripravený toast nakrájame opatrne na kolieska. Ak sa nám niektoré náhodou rozliepajú, tak ich ešte popritláčame. Vložíme do teplovzdušnej fritézy alebo trúby a pečieme na 180 °C 5‑10 minut, záleží, aké to chceme mať upečené a chrumkavé.
-
Cereálie vložíme do misky, zalejeme mliekom a polejeme medom.
(Malý tip: Tieto cereálie je najlepšie jesť hneď po príprave, na druhý deň už stratia svoju chrumkavosť.)
Dobrú chuť. :)