Vilgain Bezlepkové cesto na pizzu – nadýchaný základ na pizzu z Talianska, ručná výroba, vhodné aj pre celiakov
Vilgain Bezlepkové cesto na pizzu – nadýchaný základ na pizzu z Talianska, ručná výroba, vhodné aj pre celiakov
Autentická talianska pizza bez lepku
Aj celiaci si teraz môžu vychutnať pizzu, ktorá chutí ako v Neapole. Vilgain Gluten‑free Cesto na pizzu je totiž opak väčšiny bezlepkových ciest, ktoré vytvoria akurát suchú a tvrdú placku. My sme zostavili zloženie tak, aby bola pizza mäkučká a nadýchaná. Navyše ju nechávame ručne vyrábať kúsok od Ríma. Môžeš sa tak tešiť na exkluzívnu bezlepkovú verziu tradičnej talianskej pochúťky pripravenej do pár minút.
Hotovo za 10 minút aj s pečením
Príprava večere snáď nemôže byť jednoduchšia. Pridaj na cesto ingrediencie podľa chuti a zapeč ich spolu v rúre na 250‑330 °C po dobu zhruba 5‑7 minút.
Rozbalíš obal
Pridáš čo chceš
– 3 min –
7 min pečieš v rúre na 250‑330 °C a máš hotovo
– 10 min –
Gluten‑free, pritom stále nadýchaná
Bezlepkové pečivo má zlú povesť. Tvrdé a hutné cesto málokedy vyvolá údiv alebo prianie si ho dať znova. To ale neplatí pre naše bezlepkové cesto na pizzu.
Aj napriek tomu, že obsahuje menej ako 20 ppm lepku, si ho vychutnáš s textúrou mäkučkou ako v perinke.
Špeciálna receptúra s pšenicou bez lepku v hlavnej úlohe
Základ tvorí iba niekoľko výberových ingrediencií, ktoré spoločne vytvárajú unikátny profil chuti.
Lokálne pestovanie a remeselná výroba
Základné suroviny sú lokálne pestované na farme našim dodávateľom. Pšenica, pohánka aj kukurica sa tak môžu pýšiť pôvodom z oblasti východne od Ríma, slnečného Abruzza, kraja s kvalitnou pôdou, kde zároveň prebieha aj remeselné spracovanie pizze.
Aký je rozdiel medzi našimi pizzami?
Hoci to tak na prvý pohľad nevyzerá, nejaké rozdiely medzi našimi základmi predsa len existujú. A to (okrem očividného rozdielu v tvare) hlavne v type použitých múk, a teda aj ich následnej štruktúre a stráviteľnosti.
Vilgain® Cesto na pizzu | Vilgain® Cesto na pizzu grande | Vilgain® Cesto na pinsu | Vilgain® Bezlepkové cesto na pizzu |
Tvar |
Tvar |
Tvar |
Tvar |
okrúhly | okrúhly | podlhovastý oválny až obdĺžnikový | okrúhly |
Veľkosť |
Veľkosť |
Veľkosť |
Veľkosť |
priemer 25 cm | priemer 32 cm | rozmery 35 x 19 cm | priemer 30 cm |
Štruktúra |
Štruktúra |
Štruktúra |
Štruktúra |
tenšia a chrumkavá | viac nadýchaná, mäkká vo vnútri a chrumkavá na povrchu | viac nadýchaná, mäkká vo vnútri a chrumkavá na povrchu | tenšia, ľahko nadýchaná a chrumkavá |
Použitá múka |
Použitá múka |
Použitá múka |
Použitá múka |
pšeničná a semolínová | pšeničná, sójová a ryžová | pšeničná, sójová a ryžová | bezlepková pšeničná, pohánková a kukuričná |
Doba kysnutia |
Doba kysnutia |
Doba kysnutia |
Doba kysnutia |
štandardná doba kysnutia | dlhé pomalé kysnutie | dlhé pomalé kysnutie | dlhé pomalé kysnutie |
Spracovanie |
Spracovanie |
Spracovanie |
Spracovanie |
strojové | ručné | ručné | ručné |
Spôsob pečenia |
Spôsob pečenia |
Spôsob pečenia |
Spôsob pečenia |
elektrická pec | pec na drevo | pec na drevo | - |
Kúpiť | Kúpiť | Kúpiť | Kúpiť |
Priemer: cca 30 cm
100 g | |
Energetická hodnota | 1101 kJ / 260 kcal |
Tuky | 2,7 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,4 g |
Sacharidy | 57 g |
- z toho cukry | 2,7 g |
Vláknina | 3 g |
Bielkoviny | 0,5 g |
Soľ | 1,3 g |
Ingrediencie
Bezlepkový pšeničný škrob, voda, kukuričný škrob, kukuričný kvások (voda, kukuričná múka), extra panenský olivový olej, inulínová vláknina (čakanka), emulgátor: celulóza, dextróza, modifikovaný škrob, soľ, pohánková múka, vláknina psyllium, stabilizátor: xantánová guma
Návod na použitie
- Ochuťte a upečte v predhriatej statickej rúre pri 250 - 330 °C po dobu asi 5 - 7 minút.
- Pokiaľ použijete rúru na max 250 °C, môžete využiť pribalený papier namiesto plechu na pečenie.
Upozornenie
- Potravina.
- Skladujte v chlade, suchu a tme.
- Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Ič 29269555.