So šalátmi vždy stavíte na istotu, keď chcete rýchle, zdravé a výživné jedlo. My sme do toho dnešného pridali morčacie mäso, avokádo a klíčky munga. Aby nám každé sústo pekne chrumkalo, posypali sme šalát pekanovými orechmi.
Tak si ho poďme spoločne pripraviť. :)
1 porcia obsahuje
- 506 kcal
- 33,2 g sacharidov
- 26,9 g tukov
- 31,2 g bielkovín
Na 2 porcie
Šalát:
- 100 g poľného šalátu
- 60 g červenej papriky
- 60 g klíčkov mungo
- 100 g avokáda
- 200 g Vilgain R2E morčacieho mäsa
- 20 g pekanových orechov
Dresing:
- 2 čajové lyžičky plnotučnej horčice
- 2 lyžice medu
- 2 lyžice olivového oleja
- kurkuma
- bazalka
- čierne korenie
Postup
-
Najprv si umyjeme a nakrájame zeleninu.
-
Potom v mištičke zmiešame olivový olej, med, horčicu a korenie a vytvoríme si tak dresing.
-
Nakoniec dáme dokopy valeriánku (listy poľníčka), nakrájanú červenú papriku, avokádo, naklíčené klíčky mungo, dresing, morčacie mäso, pekanové orechy a sme hotoví.
Dobrú chuť!