Priaznivci ázijskej kuchyne, pozor! Máme pre vás recept na obľúbené letné závitky s krevetami a arašidovou omáčkou. Skvele sa hodia ako predjedlo, ale môžu poslúžiť aj ako ľahší obed alebo večera, ktorá je za pár minút hotová. Najlepšie na závitkoch je, že naplniť ich môžete tým, čo máte zo všetkého najradšej. Krevety pokojne vymeňte za tofu alebo kuracie prsia, zeleninu pridajte podľa chuti a s vaším variantom sa nezabudnite pochváliť na Instagrame s označením @vilgainrecepty! 👌🏻
1 porcia obsahuje
- 139 kcal
- 22,7 g sacharidov
- 2,6 g tukov
- 5,4 g bielkovín
Na 8 porcií
- 120 g ryžových rezancov
- 8 ryžových papierov
- ľadový šalát
- 1/2 uhorky
- 150 g mrkvy
- koriander
- čerstvá bazalka
- 200 g kreviet
- čili
- 2 lyžice arašidového masla
- 3 lyžice amino omáčky
- 1 lyžica vínneho octu
- 2 lyžice javorového sirupu
- 1 lyžica sriracha omáčky
- 1/2 čajové lyžičky sušeného cesnaku
- 1/2 čajové lyžičky Vilgain sušeného zázvoru
- voda
Postup
-
Ryžové rezance dáme variť podľa návodu. Po uvarení ich scedíme a prepláchneme studenou vodou. Pridáme pár kvapiek olivového oleja a premiešame.
-
Použijeme predvarené krevety bez črievka, ktoré orestujeme na troške oleja na panvici. Krevety osolíme, okoreníme čiernym korením, pridáme čili a cesnak. Restujeme asi 5 minút a dáme bokom.
-
Mrkvu nakrájame na tenké plátky. Uhorku očistíme a tiež ju nakrájame na tenké plátky.
-
Do veľkej misy si nalejeme horúcu vodu, do ktorej namočíme ryžový papier a čakáme, kým nie je mäkký.
-
Ryžový papier rozložíme na doštičku.
-
Do spodnej časti papiera vložíme nakrájaný ľadový šalát, pár plátkov mrkvy, uhorky a lístky bazalky. Nad to rozložíme 3 krevety a lístky koriandra.
-
Závitok opatrne zabalíme.
-
Na omáčku zmiešame všetky suroviny dokopy. Podľa konzistencie pridávame vodu, aby omáčka bola jemná a tekutejšia.
-
Závitky podávame s arašidovou omáčkou.
Dobrú chuť.