Už ste niekedy ochutnali bibimbap? Ide o tradičné kórejské jedlo, ktoré sa skladá z ryže, čerstvej a tepelne upravenej zeleniny, mäsa alebo tofu a štipľavej omáčky. My sme tentoraz zvolili hovädziu verziu, ktorá je skvelá ako rýchly obed doma alebo so sebou do krabičky. 🍛
1 porcia obsahuje
- 695 kcal
- 78 g sacharidov
- 25 g tukov
- 38 g bielkovín
Na 1 porciu
- 80 g jazmínovej ryže
- 100 g Vilgain R2E hovädzieho mäsa
- 1 vajce
- 50 g mrkvy
- 40 g edamame
- 2 lyžice sweet chilli omáčky
- 4 čajové lyžičky lupinovej amino omáčky
- 2 čajové lyžičky sezamového oleja
- 30 g kukurice
- jarná cibuľka
- 1 čajová lyžička sezamu
- sweet chilli omáčka
Postup
-
Mrkvu nakrájanú na tenké prúžky orestujeme na troche sezamového oleja, pridáme lupinovú amino omáčku a ku koncu restovania pridáme edamame fazule, ktoré ľahko prehrejeme.
-
Predvarené hovädzie mäso zmiešame so sweet chilli omáčkou, lyžičkou lupinovej amino omáčky a tiež necháme chvíľku restovať, aby sa mäso ohrialo a spojilo s chuťou omáčok.
-
Do misky potom dáme uvarenú ryžu a vyklopíme ju na tanier – vznikne nám kopček ryže. Okolo neho potom poukladáme všetky ingrediencie: mäsovú zmes, mrkvu s edamame a kukuricu.
-
Servírujeme s volským okom posypané jarnou cibuľkou a sezamom. Podľa chutí môžeme ešte pokvapkať lupinovou amino alebo sweet chilli omáčkou.