Kinder mliečne rezy, ktoré chuťovo pripomínajú snáď každého obľúbenú sladkosť z detstva a zároveň sú vegan‑friendly.
Poďme si ich pripraviť! :)
1 porcia obsahuje
- 176 kcal
- 22 g sacharidov
- 4,6 g tukov
- 10,6 g bielkovín
Na 10 porcií
- 200 g pohánkovej múky
- 50 g kakaa
- 160 ml rastlinného mlieka
- 2 banány
- 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku
- 400 g tofu
- 40 g vanilkového proteínu
- 80 ml mandľového mlieka
Postup
-
Do mixéra dáme tofu a zľahka ho rozmixujeme. Potom pridáme všetky zvyšné ingrediencie na krém a spoločne ich rozmixujeme do jemnej konzistencie.
-
Predhrejeme si rúru na 180 °C. Do veľkej misy dáme jeden celý banán a roztlačíme ho na jemnú kašu. Pridáme všetky zvyšné ingrediencie na základ a dôkladne ich premiešame. Vzniknutú zmes rovnomerne rozprestrieme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme piecť cca 20 minút.
-
Po vychladnutí základ rozkrojíme a na 1/2 nanesieme krém. Krém priklopíme druhou polovicou cesta a vzniknutý maxi rez rozkrájame na menšie kúsky. Potom môžeme podávať alebo skladujeme v chladničke.
Dobrú chuť!