Gyros? Mňam! Tortilla plnená samými dobrými surovinami je stávka na istotu, keď nie je času nazvyš, ale na dobrú večeru sa tešíte celý deň. Tentoraz sme zvolili kuraciu verziu s ľahkým šalátom, ktorá vás dokonale prenesie späť na preslnenú grécku pláž… Poďme na to!
1 porcia obsahuje
- 660 kcal
- 77,8 g sacharidov
- 21,6 g tukov
- 35,7 g bielkovín
Na 1 porciu
- 1 Vilgain wrap
- 100 g R2E kuracieho mäsa
- 50 g bieleho jogurtu
- 30 g uhorky
- 1 zemiak
- 30 g ľadového šalátu
- 30 g paradajok
- 30 g 30 % Eidamu
- 1 lyžica olivového oleja
- čierne korenie
- cesnak
- oregano
- vločková soľ
- kôpor
- citrón
- 20 g cibule
Postup
-
Ako prvé si pripravíme tzaziki. Nastrúhame si uhorku, z ktorej vytlačíme vodu. Zmiešame ju s jogurtom, korením, čerstvým kôprom, olivovým olejom a trochou citrónovej šťavy. Dáme vychladiť do chladničky.
-
Medzitým si opečieme zemiaky tak, ako ich máme radi. My sme zvolili postup v teplovzdušnej fritéze – zemiaky sme umyli, nakrájali na väčšie hranolčeky, obalili v obľúbenom korení, pridali trochu oleja a dali zapiecť na 200 °C 35‑40 minút.
-
Je čas pustiť sa do prípravy samotného wrapu. Ten si najskôr rozkrojíme podľa obrázku nižšie.
-
Wrap naplníme pripravenými komponentmi – na 1/4 dáme tzaziki, potom šalát, paradajku a cibuľu, na ďalšie opečené zemiaky a nakoniec pridáme kuracie mäso a obľúbený tvrdý syr.
-
Preložíme a pokiaľ chceme, môžeme dať na kontaktný gril na pár minút zapiecť. Tak dobrú chuť!